Haberler

THY'nin Yeni Simülatörü Hizmete Girdi

Airbus A320 Tipi Uçaklarının Eğitimi İçin Türk Hava Yolları 13 Milyon Dolara Thales A320 Simülatörü Satın Aldı.

Airbus A320 tipi uçaklarının eğitimi için Türk Hava Yolları 13 milyon dolara Thales A320 simülatörü satın aldı.

Thales A320 simülatörü açılış töreni Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin,Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Topçu, Sivil Havacılık

Genel Müdürü Ali Arıduru ve Uçuş Eğitim Başkanı Mustafa Ural'ın katılımlarıyla bugün THY Uçuş Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.

KOTİL : "A320 SÜMİLATÖRÜNÜ YATIRIM ARACI OLARAK GÖRÜYORUZ"

THY Genel Müdürü Temel Kotil tören sırasında yaptığı konuşmada yeni simülatörle güçlerine güç katacaklarını söyledi. Kotil ; "Şu an Ortaklığımızda görev yapan pilotların, ulusal ve uluslararası kurallar gereği simülatör eğitim ihtiyacının yurtdışından karşılanması halinde,

şirketimize maliyet yıllık 8,5 milyon dolar olacaktı. Yaklaşık 13 milyon dolara satın aldığımız dördüncü simülatörümüzle eğitim ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra ulusal ve uluslararası sunacağımız eğitim hizmetleriyle önemli miktarda gelir de sağlayacağız. Başka bir deyişle, A320 simülatörünü aynı zamanda bir yatırım aracı olarak görüyoruz" dedi.

Uçuş Eğitim Başkanı Mustafa Ural'da similatörle ilgili olarak bilgi verirken ileri teknolojiyle donatılmış, uçak ile tam uyumlu olan simülatörün hizmete açılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Ural, THY Uçuş Eğitim Merkezi'nin aralarında British Airways, Aegean Havayolları, Olympic Havayolları'nın da bulunduğu, 16'sı ulusal, 16'sı uluslararası olmak üzere

toplam 32 havayolu şirketine eğitim hizmeti sunduğunu bildirdi.

Ural sözlerine şöyle devam etti : "Dördüncü uçuş simülatörümüz olan Thales A320 simülatörüyle, sunduğumuz eğitim kalitesini en üst düzeye yükseltmekle kalmayacak. Aynı zamanda eğitim verdiğimiz şirketlerin de sayısını arttıracağız. Uçuş Eğitim Başaknlığı envanterinde bulunan simülatörlerin kapasitesinin ortalama yüzde 55'i ile kendi eğitim kendi ihtiyacımızı karşılamayı planlıyoruz."

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru,THY Genel Müdürü Temel Kotil'e simülatörün sertifikasını takdim ederken, Türk Hava Yolları'na sertifikayı vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kurdela kesiminin ardından similatör hizmete sokulurken Kotil ve Arıduru kokpitte basın mensuplarına poz Verdi.Kotil,uçuş eğitmeni ile birlikte similatörle ilgili bilgi alırken uçuş sırasında Kotil'e çeşitli hava durumlarındaki şartlar gösterildi.

THALES A320 SİMÜLATÖRÜ UÇAK İLE TAM UYUMLU

Thales A320 simülatörü, uçak ile tam uyumlu olan en üst seviyeden (JAR-STD.1A Level-D) sertifikalandı. Sertifikasyon, hem Türk hemde İngiliz Sivil Havacılık otoriteleri tarafından, 18-21 Aralık 2006 tarihlerinde yapılan uçuş testleri sonucunda gerçekleştirildi.

Thales A320 simülatörünün tasarımında, yurtiçi ve yurtdışı Airbus 319/320/321 uçak kullanıcılarının bünyelerindeki, farklı kokpit ve motor seçeneklerine göre de eğitime imkan vermesi hedeflendi. Yapılan çalışmalar sonucunda dokuz aylık bir sürede özelliklere uygun simülatör, Thales ve Rockwell Collins firması tarafından THY için üretildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title