Haberler

THY, Hava-iş Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

THY, Hava-iş'ten Yapılan Açıklamaların Kurumun İtibarını Sarsmaya Yönelik Olduğu Gerekçesiyle Hava-iş Sendikası Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu. THY, "Hava-iş Başkanı Atilay Ayçin'in Temsil Ettiği Zihniyetin THY'ye, Çalışanlarımıza ve Sektörümüze Hizmet Etmediği Ortadadır. Kime veya Kimlere Hizmet Ettiğinin Takdirini İse Kamuoyunun Takdirine Bırakıyoruz" Açıklamasını Yaptı.

Türk Hava Yolları (THY), Hava-İş'ten yapılan açıklamaların kurumun itibarını sarsmaya yönelik olduğu gerekçesiyle Hava-İş sendikası yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. THY, "Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin'in temsil ettiği zihniyetin THY'ye, çalışanlarımıza ve sektörümüze hizmet etmediği ortadadır. Kime veya kimlere hizmet ettiğinin takdirini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" açıklamasını yaptı.

THY'den yapılan yazılı açıklamada, Hava-İş tarafından kamuoyuna duyuru mahiyetinde "Önce Uçuş Güvenliği!" başlıklı ilanın yayınlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, söz konusu ilanın uçuş emniyeti konusunda kuşku ve kaygı olduğu, THY dışında da tüm havayollarını ve sivil havacılık kurumlarını töhmet altında bıraktığı savunuldu.

"BU TUTUM İYİ NİYETLE BAĞDAŞMAZ"

Açıklamada, 21'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde sendika yönetimi tarafından basına pek çoğu olumsuz yaklaşım ve söylemler taşıyan açıklamalar yapıldığı, müzakere sürecinin getirdiği psikolojik ortamdan dolayı bu açıklamaların hoşgörülebilir açıklamalar olarak değerlendirildiği belirtildi. Ancak son olarak kamuoyuna yapılan duyurunun tolerans sınırlarını aştığı kaydedilen açıklamada, söz konusu tutumun iyi niyetle bağdaşmayacağı ifade edildi.

"ÇALIŞANLARIN EMEĞİNE SAYGISIZLIK"

THY'nin sahip olduğu güvenli ve emniyetli havayolu şirketi algısının çalışanlarının emeği ile gerçekleştiği vurgulanan açıklamada, "Sendika yönetimi, bu algıyı yaratan çalışanlarımızdan topladığı aidatlarla verdiği ilanla, binlerce çalışanın emeğine saygısızlık etmiştir" denildi.

Açıklamada, havayolu şirketlerinin güvenilirliğini ortaya koyan en önemli göstergelerden birisinin şirketlerin ödediği sigorta primlerindeki değişim olduğu dile getirilerek, sigorta şirketlerinin risk analizleri ve denetleme sonuçlarına bağlı olarak şirketlerin sigorta primlerini belirlediği ifade edildi. Açıklamada, THY'nin anlaşma yaptığı sigorta şirketlerinin yaptıkları kontrol ve denetlemeler sonucu THY'deki uçuş emniyetinin

daha da güçlenmesi nedeniyle sigorta primlerini aşağıya çektikleri bildirildi.

SPK BİLGİLENDİRİLDİ

Açıklamada, bu türden bir yaklaşıma tolerans gösterilmesinin mümkün olmadığı kaydedilen açıklamada, Hava-İş yönetimi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. THY'nin halka açık hisse senetlerinin İMKB'de işlem gören bir kurum olduğu hatırlatılan açıklamada, "Yatırımcıları yanlış yönlendirebilecek, manipülasyonlara sebebiyet verebilecek ve şirketimizin piyasa değerini olumsuz etkileyebilecek bu tutuma ilişkin Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) da bilgilendirildi" denildi.

"AYÇİN KİME HİZMET EDİYOR?"

Açıklamada ayrıca, "Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin'in temsil ettiği zihniyetin THY'ye, çalışanlarımıza ve sektörümüze hizmet etmediği ortadadır. Kime veya kimlere hizmet ettiğinin takdirini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadesi kullanıldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title