Haberler

THY Euroleague'de Şov Başlıyor

2015-2016 sezonu Türk Hava Yolları Euroleague yarın başlıyor.

2015-2016 sezonu Türk Hava Yolları Euroleague yarın başlıyor. Önemli organizasyonda Türkiye'yi Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Doğuş ve Pınar Karşıyaka temsil edecek.

Avrupa'nın en iyi basketbol takımlarının mücadele ettiği Türk Hava Yolları Euroleague, 15 Ekim Perşembe günü start alacak. 4 gruptan toplam 24 takım mücadele edeceği ligde Türkiye'den 4 takım bulunuyor. Türkiye, Euroleague'de ilk defa 4 takımla organizasyona katılacak. Fenerbahçe A Grubu, Anadolu Efes B Grubu, Pınar Karşıyaka C Grubu, Darüşşafaka Doğuş ise D Grubu'nda mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar, bir üst tura çıkmaya hak kazanacak.

SON ŞAMPİYON REAL MADRİD

İspanya'nın Madrid şehrinin ev sahipliğini yaptığı 2014-2015 Euroleague Final-Four'da finalde Olympiacos'u 78-59 yenen Real Madrid şampiyon olmuştu. Yarı finalde tarihinde ilk defa Euroleague'te Final-Four oynayan Fenerbahçe ile karşılaşan Madrid, 96-87 galip ayrılarak adını finale yazdırmıştı. Diğer yarı final karşılaşmasında ise Olympiacos, CSKA Moskova'yı 70-68 yenerek finale çıkmıştı. Üçüncülük karşılaşmasında ise CSKA Moskova, Fenerbahçe'yi 86-80 mağlup etti.

EUROLEAGUE ADI İLE 2001 YILINDA BAŞLADI

Avrupa'da basketbol organizasyonu, 1958 yılında kendi liglerini şampiyon bitiren takımların oynadığı turnuva olarak başladı. Daha sonra 1990'ların başından itibaren sadece şampiyonların değil diğer önemli takımlarda ligde mücadele etmeye başladı. 2000-2001 sezonunda ULEB'e üye takımlar FIBA'nın organize ettiği turnuvadan ayrılarak kendi liglerini kurdular. FIBA ise Suproleague adıyla devam etti. Türkiye'nin de dahil olduğu ülkeler FIBA'nın organizasyonunda kaldı. 2001 yılında ise iki organizasyon Euroleague adı altında tekrar birleşti.

EN ÇOK KAZANAN PANATHINAIKOS

Euroleague adıyla 2001-2002 sezonundan itibaren organize edilen turnuvada en çok şampiyon takım 4 kez ile Yunan ekiplerinden Panathinaikos olurken, Maccabi Tel Aviv 3, Barcelona 2, CSKA Moskova 2, Olympiacos 2 ve Real Madrid 1 kez kupayı müzesine götürdü.

EN ÇOK KATILAN TÜRK TAKIMI ANADOLU EFES

Anadolu Efes, Euroleague adıyla 2001-2002 sezonunda oynanmaya başlamasından itibaren, 15 kez ile en çok katılan Türk takımı konumunda. Fenerbahçe 10. kez, Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş ise bu sezon ilk defa Euroleague tecrübesi yaşayacaklar.

FINAL-FOUR COŞKUSU BERLİN'DE YAŞANACAK

2015-2016 sezonun Euroleague Final-Four organizasyonuna Almanya'nın Berlin şehri ev sahipliği yapacak. 2009 yılında Euroleague Final-Four organizasyonuna ev sahipliği yapan Berlin, 7 sene sonra tekrar Final-Four'a ev sahipliği yapacak. Mercedes-Benz Arena'da oynanacak karşılaşmalar, 12-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

Türk hava yolları Euroleague'te gruplarda yer alan takımlar şöyle:

A Grubu: Real Madrid, Fenerbahce Ülker, Khimki Moscow Region, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, FC Bayern Munich, Strasbourg

B Grubu: Olympiacos Piraeus, Anadolu Efes, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, EA7 Emporio Armani Milan, Cedevita Zagreb, Limoges CSP

C Grubu: FC Barcelona Lassa, Panathinaikos Athens, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Zalgiris Kaunas, Pinar Karsiyaka, Stelmet Zielona Gora

D Grubu: CSKA Moscow, Maccabi Tel Aviv, Unicaja Malaga, Brose Baskets Bamberg, Darüşşafaka Doğuş, Dinamo Banco di Sardegna Sassari - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türk Hava Yolları Anadolu Efes Olympiacos Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title