Haberler

THY, 'En Çevreci Uçak' Boeing 787 Dreamliner İçin Elini Çabuk Tutsun

Türk Hava Yolları, Boeing'in 'En Çevreci Uçak' Olarak Lanse Edilen 787 Dreamliner Modeli ile İlgileniyor. Boeing Ticari Uçaklar Avrupa, Rusya ve Orta Asya Satış Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, "787, Düşük Maliyetleri, Yeni Teknolojileriyle, Çok İyi Bir Uçak. Türkiye Pazarından Umutluyuz. THY Uçakları 2015'ten İtibaren Teslim Almak İçin Elini Çabuk Tutmalı" Diye Konuştu.

Türk Hava Yolları, Boeing’in ’en çevreci uçak’ olarak lanse edilen 787 Dreamliner modeli ile ilgileniyor. Boeing Ticari Uçaklar Avrupa, Rusya ve Orta Asya Satış Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, "787, düşük maliyetleri, yeni teknolojileriyle, çok iyi bir uçak. Türkiye pazarından umutluyuz. THY uçakları 2015’ten itibaren teslim almak için elini çabuk tutmalı" diye konuştu.

AMERİKALI uçak imalatçısı Boeing, yeni nesil uzun menzilli yolcu uçağı 787 Dreamliner ile Türk Hava Yolları’nın ilgilendiğini açıkladı. Geçen hafta Paris’te düzenlenen havacılık fuarında Türk yetkililerle bir araya geldiklerini belirten Boeing Ticari Uçaklar Avrupa, Rusya ve Orta Asya Satış Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, "787, düşük maliyetleri, yeni teknolojileriyle, çok iyi bir uçak. Türkiye pazarından umutluyuz" diye konuştu.

THY’YE 30 UZUN MENZİLLİ:

THY’nin eylül ayında açıklamayı planladığı uzun menzilli uçak alımı ile 2015-2016’dan itibaren filosundaki Airbus A340-300 tipi 7 uçağını, ilerleyen yıllarda da A330 uçaklarını değiştirmeyi planlıyor. THY büyümeyi de göz önüne alarak 20’si kesin, 10’u da opsiyon yani kesin siparişe çevrilebilir 30 uçak alımı yapmayı hedefliyor. THY uzun menzilli uçak konusunda Boeing’in yanı sıra Airbus’ın A350XBW modeliyle de ilgileniyor.

ÇABUK KARAR VERMELİ:

Uçuş testlerine eylül ayında başlayacak 787’nin dünyada şu ana kadar en başarılı yolcu uçağı programı olduğunu söyleyen Marlin Dailey "Kısa süre içinde 45 havayolundan 634 adet kesin sipariş aldık. İmalat hatları 2015’e kadar dolu. THY’nin uçakları 2015’ten itibaren teslim alması için elini çabuk tutmalı" dedi. Testlerden sonra Boeing ilk teslimatı Mayıs 2008’de yapmayı planlıyor. Gövdesi tamamen kompozit yani plastik bazlı malzemeden imal edilecek 787’nin ilk müşterisi ise Japon ANA Havayolları.

TÜRK HAVACILIĞI HIZLI BÜYÜYOR:

Türkiye’nin havacılıkta hızla gelişen az sayıdaki ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Marlin Dailey, yıllık büyümenin yaklaşık yüzde 20 olduğunu söyleyerek "Elimizdeki veriler bu büyümenin daha da devam edeceğini gösteriyor. Bu büyümeden, Türk insanının daha fazla uçmasından mutluyuz" diye konuştu. Çevre bilincinin giderek artığı günümüzde 787’nin en çevreci uçak olduğunu söyleyen Dailey, "787’nin yakıt tüketimi, karbon emisyonu hizmetteki yolcu uçaklarına göre yüzde 20 daha düşük. Ayrıca yüzde 60 daha sessiz" diye konuştu. Çevre için uçaklardaki ileri teknolojilerin tek başına yeterli olmadıklarına dikkat çeken Marlin Dailey, hava trafik sistemlerinden havalimanı alt yapılarına kadar farklı dallarda da yatırımların artması gerektiğini söyledi.

BİYO-YAKITLI:

Boeing’in bir başka çevre projesi de biyo-yakıt. Uçuş testleri 2008’de başlayacak biyo-yakıtı günümüz uçak motorları ek bir yatırıma gerek kalmadan kullanabilecek. Çevreyi daha az kirletecek bio-yakıtın 2010’an itibaren uçaklarda kullanılması bekleniyor.

Üç farklı modeli var

BOEING’in yeni uçağı 787’nin üç farklı modeli bulunuyor. 787-8 210-250 arasındaki yolcuyu 15 bin 700 kilometreye, 787-9 250-290 kişilik kapasitesiyle 16 bin 300 kilometre menzile uçurabiliyor. Bu mesafe, İstanbul çıkışlı batıda Los Angeles, doğuda da Sidney’e ulaşıyor. Uçağın kısa menzilli üyesi olan 787-3 ise 290-300 yolcu arasında değişen kapasitesiyle 6 bin 500 kilometre menzilde uçacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title