Haberler

'The Elders' Heyeti, Yarın Kıbrıs'a Geliyor

Deneyimli ve Saygı Değer Politikacıları Bir Araya Getiren 'Küresel Köyün İhtiyar Heyeti' Olarak Adlandırılan 'The Elders', 'Çözüm Sürecine Destek Vermek ve Uluslararası Toplumun Yeni Sürece Desteğini Teşvik Etmek' İçin Yarın Öğleden Sonra Kıbrıs'a Gelecek.

Deneyimli ve saygı değer politikacıları bir araya getiren ''küresel köyün ihtiyar heyeti'' olarak adlandırılan ''The Elders'', ''çözüm sürecine destek vermek ve uluslararası toplumun yeni sürece desteğini teşvik etmek'' için yarın öğleden sonra Kıbrıs'a gelecek.

''The Elders'' Başkanı Başpiskopos Desmond Tutu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi'nin yer alacağı heyet, adaya gelişinin ardından saat 15.15'te Lefkoşa ara bölgedeki BM ofisinde basına kısa açıklama yapacak.

Tutu, Carter ve Brahimi, yarın Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de bir araya gelecekleri toplantıya da katılacak.

''The Elders'' heyeti, 9 ekim Perşembe günü KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek. Heyet, öğleden sonra da Ledra Palace Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Elders heyeti, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Taye-Brook Zerihoun ile de bir araya gelecek.

Elders Organizasyonu tarafından yapılan basın açıklamasında, Başpiskopos Desmond Tutu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi'nin, ''adanın bölünmüşlüğünü sona erdirecek çalışmaları cesaretlendirmek ve desteklemeyi hedeflediği'' ve şu anki müzakerelerle alakaları olmayacağı belirtildi.

''The Elders'', 2007 yılında Nelson Mandela ve Graça Machel tarafından kuruldu. Tecrübe ve birikimlerini kullanarak dünyadaki çeşitli bölgelerde yaşanan sorunlara çözüm bulma çabalarına destek veren ''The Elders'' üyeleri arasında Kofi Annan, Ela Bhatt, Lakhdar Brahimi, Gro Harlem Brundtland, Fernando Henrique Cardoso, Jimmy Carter, Graça Machel, Mary Robinson, Desmond Tutu ve Muhammad Yunus da bulunuyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title