Haberler

The Bodrum Cup'ta Atatürklü Yelken Coşkusu

BODRUM'da 18- 22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 28'inci The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali'nde finişe 2 mil kala Yunanistan'ın Leros Adası yakınlarında, 'Sunshine' isimli yatta açılan Atatürk portreli yelken, yarışlara renk katıp coşkuyu arttırdı.

BODRUM'da 18- 22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 28'inci The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali'nde finişe 2 mil kala Yunanistan'ın Leros Adası yakınlarında, 'Sunshine' isimli yatta açılan Atatürk portreli yelken, yarışlara renk katıp coşkuyu arttırdı. Diğer tekneler de düdük çalıp, telsiz anonslarıyla bu coşkuya ortak oldu.

Bodrum'da 28'incisi 77'si ahşap 125 teknede 1500 yelkenci ve misafirinin katılımıyla geçen 18 Ekim'de başlayan The Bodrum Cup Uluslararsı Deniz Festivali'nin ikinci günündeki 22 millik Gümüşlük-Leros Etabı renkli görüntülere sahne oldu. Sözcü Gazetesi'nin sponsorluğunda yarışlara katılan İstanbul Barosu avukatlarından Mustafa Duman'ın sahibi olduğu 'Sunshine' adlı yat finişe 2 mil kala rüzgarın yön değiştimesiyle birlikte, kırmızı zemin üzerine siyah Atatürk portresi baskılı 55 metrekare büyüklüğündeki balon yelkenini açtı. Yunanistan'ın Leros ile Lipsi adaları arasında kalan bölgede, teknenin 3'ü kadın 7 kişilik ekibi tarafından açılan yelken, diğer yatlardaki yarışçıları da coşturdu. Diğer yelkenliler düdük çalarken, bazı yekenciler de telsizlerden "Sunshine armana kurban olam anam", "En büyük Türk Atatürk" sloganları attı. 'Sunshine'nin sahibi Mustafa Duman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine şöyle dedi:

"Finis hattında Leros ve Lipsi adalarında iken rüzgara göre hızımızı ayarlayıp dev Atatürk armalı kırmızı yelkenimizi açtık. Havada şiddetli rüzgar vardı, birden kornaların çaldığını duyduk. Ardından telsize kulak verince sık sık bizim için anons yapıldığını duyduk. Heyecanlandık ve çok mutlu olduk. Atatürk armalı yelkenimizi katıldığımız birçok yarışmada kullanıyoruz ve büyük ilgi çekiyor. Atamazın armasını tüm dünya denizlerinde dalgalandıracağız."

Sunshine Atatürk portreli yelkeni açtığında, Leros Adası'ndaki sahil güvenlik botundakiler uzaktan izledi.

28'inci The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali, bugün yapılacak Leros-Yalıkavak etabı ile 22 Ekim'deki Yalıkavak-Bodrum etabıyla devam edecek. Festival, Halikarnas Disko'da düzenlenecek ödül töreni ve Sertab Erener konseri ile sona erecek.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Gümüşlük Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title