Haberler

Thd, Türk Telekom'un Yeni Tarifesinin İndirim İçermediğini İddia Etti

Tüketici Hakları Derneği (Thd) Aydın Şube Başkanı Ümit Kutbay, Telekomünikasyon Kurulu'nun Türk Telekom'dan Gelen Her Türlü Tarife Talebini Tepkilere Rağmen Aynen Onayladığını Belirtti. Kutbay, "Türk Telekom Henüz Onaylanmamış Tarifeler ile İlgili Bilgileri, Onaylanması Kesinmiş Gibi Kamuoyuna Açıklamıştır" Dedi.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Aydın Şube Başkanı Ümit Kutbay, Telekomünikasyon Kurulu'nun Türk Telekom'dan gelen her türlü tarife talebini tepkilere rağmen aynen onayladığını belirtti. Kutbay, "Türk Telekom henüz onaylanmamış tarifeler ile ilgili bilgileri, onaylanması kesinmiş gibi kamuoyuna açıklamıştır" dedi.

Türk Telekom'un 21 Temmuz 2007 tarihinde yürürlüğe giren yeni tarifelerini değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Kutbay, yeni tarife ile Danıştay tarafından iptal edilen 1 Mart 2007 tarihli tarifenin öncesinde uygulanmakta olan tarifeyi karşılaştırdı. THD Aydın Şubesi'nde gerçekleşen toplantıya Başkan Kutbay'ın yanı sıra dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Ümit Kutbay, Telekomünikasyon Kurulu'nun Türk Telekom'dan gelen her türlü tarife talebini tepkilere rağmen aynen onayladığını iddia etti. Türk Telekom'un henüz onaylanmamış tarifeler ile ilgili bilgileri, onaylanması kesinmiş gibi kamuoyuna açıkladığını ileri süren Kutbay, bu durumun hem Türk Telekom'un hem de Telekomünikasyon Kurulu'nun saygınlığına gölge düşürdüğünü savundu. Danıştay'ın iptal ettiği tarife öncesi uygulanan geçerli tarife ile 21 Temmuz'da yeni uygulamaya sokulan tarife üzerinde hesaplamalar yaptıklarını kaydeden Kutbay, "Türk Telekom yeni uygulamaya soktuğu tarife ile şehir içi ve sabit ücretlere zam yaparken, şehirlerarası, uluslar arası ve GSM görüşmelerinde indirime gitmiştir. Şehir içi aramalarına yüzde 6 zam yapılmış. Şehirlerarası ve milletler arası fiyatlar aynen korunmuştur. Sabit ücretlere yüzde 23 zam yapılmıştır. 'Standart Hat' uygulamasında sabit ücret karşılığında verilen 100 kontör uygulaması kaldırılmıştır. 'Hesaplı Hat' da verilen 160 kontör 100 kontöre indirilmiştir. Yoğun tepki üzerine gece 22.00'den sonraki konuşmalarda uygulanan ücretsiz kontör uygulaması saat 20.00'ye çekilmiştir" diye konuştu.

Türk Telekom'un Danıştay'ın iptal ettiği tarifeyi biraz daha süsleyerek bu yeni tarifeyi hazırladığını ileri süren Kutbay, sanki yeni ve avantajlı bir tarifeymiş gibi sunum yapıldığını kaydetti. Tek tek incelendiğinde aslında tarifenin bir kandırmaca olduğunun anlaşıldığının altını çizen Kutbay, bir önceki tarifede yapılan zammın biraz düşürülerek tekrardan piyasaya sürüldüğünü dile getirdi.

(DAK-YK)

02.08.2007 18:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title