Haberler

Tgs'den Gazeteci Yüksek'e Destek

Türkiye Gazeteciler Sendikası (Tgs) Ankara Şubesi'nce Yapılan Açıklamada, Gazeteci Fatma Sibel Yüksek'in 'Başbakanlığın Bilinmeyenleri' İsimli Kitabından Ötürü Baskılara Maruz Kaldığı Öne Sürüldü.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi'nce yapılan açıklamada, gazeteci Fatma Sibel Yüksek'in ''Başbakanlığın Bilinmeyenleri'' isimli kitabından ötürü baskılara maruz kaldığı öne sürüldü.

TGS Ankara Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, günümüzde demokratik bir rejimin basın ve yayın organları olmadan düşünülemeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, ''çeşitli gazete ve televizyonlarda Başbakanlık Muhabiri olarak çalışan Fatma Sibel Yüksek'in, yazmış olduğu 'Başbakanlığın Bilinmeyenleri' isimli kitabından ötürü baskılara maruz kaldığı'' ileri sürülerek, ''Basın ve yayın organlarının böylesine bir yer tuttuğu çağımız toplumlarında ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü de o derece önemlidir'' denildi.

Açıklamada ayrıca Anayasa'nın 26. maddesindeki ''Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar'' hükmüne de atıfta bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title