Haberler

Tgs: "Başbakan Erdoğan Hezeyan İçinde"

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. TGS, Başbakan Erdoğan'ın, "yanlış tahlillerden yanlış sonuçlar çıkardığını" ve "hezeyan" içinde olduğunu savundu.

TGS Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, medyada yapılan yorum ve eleştirilere devlet adamı olgunluğuyla yaklaşılması ve tahammül gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. TGS, Başbakan Erdoğan'ın, "yanlış tahlillerden yanlış sonuçlar çıkardığını" ve "hezeyan" içinde olduğunu savundu.

TGS Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, medyada yapılan yorum ve eleştirilere devlet adamı olgunluğuyla yaklaşılması ve tahammül gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Büyük sermayenin güdümündeki medya kuruluşlarının sahiplerinin ve onların temsilcilerinin yayın politikalarında kendi ticari çıkarlarını ön planda tuttuklarını yılmaksızın teşhir ediyoruz. Sadece güçlüden yana bir çizgi izleyen medyanın, sermaye yapısıyla dezenformasyon ağırlıklı yayıncılık yaparak toplumun, çeşitli kesimlerini amaçları doğrultusunda yönlendireceğini ve bu konumuyla demokrasi mücadelesi veremeyeceğini, meslek ilkelerine bağlı gazeteciler ve meslek örgütleri olarak on yıllardır dile getiriyoruz. Sayın Başbakanın bu olguyu sadece partisi ve iktidarı aleyhine yapılan yayınlarda dikkate değer görmesi manidardır. O nedenle Başbakan Erdoğan'ın medyayla ilgili açıklamalarını son dönemdeki gelişmelerin etkisi altında infiale kapılarak, hezeyan içinde yapılmış bir konuşma olarak değerlendiriyoruz."

Başbakan Erdoğan'ın medyayı bir partinin yandaşı ya da karşıtı olarak kutuplara ayırdığı ve ön yargılı bir değerlendirme yaptığı ifade edilen açıklamada, "Sayın Başbakan ne yazık ki yanlış tahlillerden yanlış sonuçlar çıkarmaktadır. Bir zamanlar toplumda farklı görüşleri ifade edenleri azgın azınlık olarak nitelendiren ve şimdilerde çoğunluk zorbalığından söz edenler ile gizli ittifaklar yapma pazarlığı, demokrasi ve özgürlük mücadelesine alet edilmemelidir" denildi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title