Haberler

Tgdf Genel Kurulu... -Başbakan Erdoğan: (2) -"ahlaki Olmayan Yollara Tevessül Etmek Suretiyle (Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Özellikle Bütçe Yapısı Üzerinde Olumsuzluklar Meydana Gelsin de Bu Hükümet Başarısız Olsun) Diyecek Kadar Özel Mahfillerde Kuli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ahlaki Olmayan Yollara Tevessül Etmek Suretiyle (Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Özellikle Bütçe Yapısı Üzerinde Olumsuzluklar Meydana Gelsin de Bu Hükümet Başarısız Olsun) Diyecek Kadar Özel Mahfillerde Kulisler Atanlar Dahi Var" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ahlaki olmayan yollara tevessül etmek suretiyle (Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin özellikle bütçe yapısı üzerinde olumsuzluklar meydana gelsin de bu hükümet başarısız olsun) diyecek kadar özel mahfillerde kulisler atanlar dahi var'' dedi.

Erdoğan, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, enflasyon canavarını hep beraber dizginlediklerini, dünyada yaşanan dalgalanmalar sonucu bu yılın ilk yarısında küçük sapma da olsa orta ve uzun vadeli enflasyon hedefinde bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

Millete verdikleri müreffeh toplum, büyüyen Türkiye sözünün arkasında durduklarını kaydeden Erdoğan, son 4 yılda büyümenin hem hız, hem de istikrar kazandığını ve ortalama yüzde 7.8 olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin tarihinde ilk kez bu dönemde 18 çeyrek üst üste büyüme başarısı gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi:

''Türkiye'de öyle mahfiller var ki 'devlet bütçesinin açık vermesi veya açığının büyümesi noktasında ne gibi katkıda bulunabilirim', bunun gayreti içinde. İktidara gelişimizle birlikte yatırımlarla ilgili bir ilke ortaya koyduk ve 'Biz ticarette, sanayide yokuz. Alt yapıyı, üst yapıyı gerçekleştirmede varız. Biz yönlendiriciyiz, denetleyiciyiz. Başka bir şey yapmayacağız' dedik. Bunu yapıyoruz. Neden endişe ediyorlar bunu anlamak mümkün değil? Ahlaki olmayan yollara tevessül etmek suretiyle 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin özellikle bütçe yapısı üzerinde olumsuzluklar meydana gelsin de bu hükümet başarısız olsun' diyecek kadar özel mahfillerde kulisler atanlar dahi var. Bu büyüme performansını hazmedemeyenler, kişi başına düşen milli gelir rakamlarının yine 2 bin 500 dolarlara dönmesini bekleyenler, isteyenler var. İnşallah bunlara müsaade etmeyeceğiz.''

-YILLARIN ÖZLEMİ-

Başbakan Erdoğan, milli gelirin bu yıl sonu itibariyle 5 bin 500 doları yakalayacağını, satın alma gücü paritesine göre kişi başı gelirin 9 bin dolara yaklaştığını da ifade ederek, ''Bunlarla iftihar etmeyeceğiz de ne yapacağız? Yılların özlemi bu'' dedi.

GSMH'nin 2007 yılı sonunda 410 milyar dolar olacağını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin artık geçmişteki fakirliği geride bıraktığını, zenginleştiğini, yardım alan ülke konumundan yardım veren ülke konumuna geldiğini anlattı.

Acil Eylem Planı doğrultusunda 4 yılda önemli adımlar attıklarını da belirten Erdoğan, bütün sektörlerin genel kurullarına katılarak sorunlarını dinlediğini söyledi.

Federasyon Başkanı Şemsi Kopuz'un konuşmasında gıda maddelerindeki bazı vergilerdeki yanlışlardan bahsettiğini de ifade eden Erdoğan, bu konunun üzerine bizzat ısrarla gideceğini ve pazartesi günü maliye ile ekonomiden sorumlu bakanlara gerekli talimatları vereceğini bildirdi.

-TARIM SEKTÖRÜ-

Bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla tarım sektörünün büyümesine vesile olduklarını belirten Erdoğan, geçen yıl bu sektörde kamu ve özel toplam sabit sermaye yatırımlarının yaklaşık 2 misli artarak 3.9 milyar YTL'ye çıktığını, 2006 yılı hedeflerinin ise 4.1 milyar YTL olduğunu belirtti.

Erdoğan, üreticilere bu yıl 5 milyar YTL tarımsal destek sağladıklarını ve geçen yıl sektörün yüzde 5.6 oranında büyüdüğünü ifade etti.

Bugün gelişmiş ülkelerin yüzde 5'lerin altına düşen tarım nüfuslarıyla hem kendi ülkelerinin vatandaşlarını beslediğine, hem de ihracat yaptığına işaret eden Erdoğan, ''Avrupa'daki 6.5 milyon tarımsal işletme Türkiye'deki 4 milyon işletmenin 8-10 katından daha fazla üretim yapıyor. Dünyanın tarım deposu olabilecek kadar büyük bir potansiyeli olan ülkemizin uzun yıllar hangi ihmallerle bu hale geldiğini düşünmemiz ve yeni çözüm yolları bulmamız gerekiyor'' diye konuştu.

400 binin üzerinde vatandaşın gıda ve içecek sektöründe istihdam edildiğini belirten Erdoğan, ''Az da olsa bir dönem gıda sektörünün içinde bulundum. Oradaki havayı biraz biliyorum. O yüzden sektörün sorunlarını çözmeye öncelik veriyoruz'' dedi.

-MERDİVEN ALTI ÜRETİM-

Kayıtdışı olayının yoğun olduğu sektörlerden birinin gıda olduğunu da belirten Erdoğan, sektörün en büyük sıkıntılarından birinin işletmelerin tam manasıyla kurumsallaşamaması ve dünya pazarlarına açılamaması olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Merdiven altı diyoruz, merdiven altını çökertecek olan hep beraber merdiven üstündekiler olacak'' şeklinde konuştu.

Bunun ciddi bir gayret gerektirdiğini belirten Erdoğan, bu konuda yapılacak ihbardan sıkılmamak gerektiğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çok açık net bu ihbarları yapacağız. Bunu hem haksız rekabeti önlemek, hem de halkımızın sağlığını tehdit eden bu yapılanmayı engellemek için yapacağız. 'Efendim onlar da ticaret yapıyor, ekmek kazanıyor'... Burada acıma diye bir şey olamaz. İşte bir ara bu merdiven altı şarapçıların, bilmem rakıcıların neler yaptıklarını, nasıl vatandaşlarımızın ölüme terk edildiğini, öldüklerini gördük. Bunlara seyirci mi kalacağız? Devlet-millet el ele verip buralara baskılarımızı artıracağız.''

Türkiye'nin bugün uluslararası çapta büyük markalar çıkardığına da işaret eden Erdoğan, gıda sektörünün de daha ciddi bir markalaşma sürecine gireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Bu arada, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, toplantıda Erdoğan'a plaket sundu.

(Son)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title