Haberler

Tgc ve Tgs "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Raporu Hazırladı

Türkiye gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yarın TBMM'de parti grup başkan vekillerine gazetecilerin sorunlarıyla ilgili hazırlanan özet bir rapor sunacak TGC ve sı (TGS), gazeteciler üzerinde giderek yoğunlaşan baskıların son bulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS),  yarın TBMM'de parti grup başkan vekillerine gazetecilerin sorunlarıyla ilgili hazırlanan özet bir rapor sunacak

TGC ve sı (TGS), gazeteciler üzerinde giderek yoğunlaşan baskıların son bulması için çalışmalarını sürdürüyor. TGC – TGS, yarın saat 10.15 – 15.00 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olacak. Parti başkan vekillerine, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Raporu" başlıklı gazetecilerin sorunlarıyla ilgili hazırlanan çalışma sunulacak. Ziyarete, TGC adına başkan Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver ile Yönetim Kurulu üyesi Celal Toprak katılacak. TGS adına da Başkan Uğur Güç ve Genel Sekreter Mustafa Kuleli katılacak.

RAPOR MECLİSTE

TGC ve TGS yetkilileri saat 10.15'te CHP'den Akif Hamzaçebi'yi, saat 11.30 MHP'den Oktay Vural'ı, saat 12.00'de BDP'den İdris Baluken'i, saat 14.00'te de AKP'den Belma Satır'ı ziyaret ederek hazırlanan raporu sunacak.

RAPORDA NELER VAR?

Raporda; basın özgürlüğünden yasalara, tutuklu gazetecilerden yerel basın çalışanlarına kadar gazetecilerin karşılaştığı sorunlara yer veriliyor. Raporda, "Yurt dışındaki iletişim araştırma kurumlarının raporlarında Türkiye'nin Uganda, Zambiya gibi özgürlüğü kısıtlanmış ülkeler arasında gösterilmesi üzüntümüzü daha da arttırıyor. Artık ülkenin bu utançtan kurtarılmasını istiyoruz. Bu açıdan parlamentoyu da göreve çağırıyoruz" deniliyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazeteciler Günü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title