Haberler

Tgc'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (Tgc) '2007 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri', Törenle Sahiplerine Verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) ''2007 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'', törenle sahiplerine verildi.

Sheraton İstanbul Maslak Otel'deki törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, Türkiye'nin demokrasi ile hukuk kavramlarının yorumu ve uygulanması konusunda yeni bir sınavdan geçtiğini belirterek, ''Bu sınavdan başarı ile geçileceğinden kuşku duyanların yanıldıklarını ortaya koyacak bir sürecin geride bırakılması dileklerimizi öncelikle vurgulamak istiyoruz'' dedi.

Türkiye'de gazetecilerin, siyasetçilerin ve yöneticilerin suçlamalarına, hedef göstermelerine alışık olduğunu ifade eden Erinç, şunları kaydetti:

''Ancak bu kez aynı yöntemin onlarla birlikte sayıları az da olsa gazeteciler tarafından uygulanmakta olduğu gözlenmektedir. Yasalardaki sınırlamalara, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ndeki kurallara aykırı düşen bu yaklaşımın bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz. Bildirgenin, uzmanlık alanları ne olursa olsun gazetecilerin gazeteci olarak kalmaları gerektiğini bildiren kuralı, kimi meslektaşlarımız tarafından dışlanmaktadır. Yine bildirgenin 'ambargolara uyma' zorunluluğunu gündeme getiren kuralının, mahkemelerin yayın yasaklarına karşın delinmeye çalışılması da üzerinde durulması gereken bir meslek sorunu olarak görülmektedir. Bu yaklaşım, gazetecilerin yayın yasaklarına karşı çıkma haklarını da geçersiz kılma tehlikesini içermektedir. Gerginliği giderme çağrılarına önce siyasetçilerin uyması gerektiğini, böylece gazetecilerin gerginliği yansıtma zorunluluğundan kurtulmuş olacaklarını da belirtmek istiyoruz.''

Gazetecilerin yıpranma haklarının ellerinden alınmasını amaçlayan girişimin de önemli bir başka sorun olarak gündemde olduğunu vurgulayan Erinç, ''Hiçbir bilimsel ve geçerli dayanağı olmayan, doğrudan siyasal tercihlere dayalı haksızlığın düzeltileceğine olan umudumuzu korumaya çalıştığımızı da bilgilerinize sunmak istiyoruz'' dedi.

Törende daha sonra gazetecilik, radyo-Tv ve internet ana dallarında ödüle değer görülenlere ödülleri verildi.

Gazetecilik kategorisinde ''Maliyede Usulsüz Sorgulama Depremi'' haberiyle övgüye değer bulunan, ancak ödülü kabul edemeyeceğini daha önce açıklayarak törene katılmayan Anadolu Ajansı Muhabiri Türkan Al'ın, TGC Başkanı Erinç'e gönderdiği yazı okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title