Haberler

Tgc'den Nazım Hikmet Paneli... - Gazeteci Erduran: - ''nazım Hikmet, Kıskançlık Bilmeyen Fazlasıyla İyi Bir İnsandı''

Şair Nazım Hikmet, ölümünün 43. yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen panelle anıldı.

Şair Nazım Hikmet, ölümünün 43. yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen panelle anıldı.

Cemiyetin Burhan Felek Konferans Salonu'ndaki toplantının başkanlığını yapan TGC eski başkanlarından Nail Güreli, Cemiyet için Nazım Hikmet'in gazeteciliğinin önem taşıdığını ve toplantının bu nedenle düzenlendiğini söyledi.

Nazım Hikmet'in özelliklerinden birinin de yurt sevgisi ve özlemi olduğunu kaydeden Güreli, Nazım Hikmet'in şiirlerinden örnekler okudu.

Gazeteci Refik Erduran da Nazım Hikmet'in çok büyük bir şair ve bir çeşit toplum kahramanı olduğunu söyledi.

Erduran, ''Kendisi, kıskançlık bilmeyen, fazlasıyla iyi bir insandı. İyimserlikte ve insanlara güvenmekte biraz ölçüyü kaçırmıştı. Herkese hemen güvenir ve bağlanırdı. Bağışlayıcı bir yönü vardı'' diye konuştu.

Araştırmacı-yazar Hıfzı Topuz da Nazım Hikmet'le Paris'te tanışmalarını anlatarak, bunun çok sıcak bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Topuz, ''Nazım her zaman, her yerde yaşayacak'' dedi.

Gazeteci-yazar Orhan Karaveli de 1960 yılında Nazım Hikmet'le Moskova'da 15 gün boyunca beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ''Kendisi dimdik, çok yakışıklı ve çok güzel bir insandı'' diye konuştu.

Bu arada, panel öncesi ressam ve TGC üyesi Faruk Genç, yaptığı yağlı boya Nazım Hikmet tablosunu, Basın Müzesi'ne konulmak üzere TGC Başkanı Orhan Erinç'e teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title