Haberler

Tgc'den, Gazeteciye Yönelik Polis Saldırısına Kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Hakkari Yüksekova'daki Nevruz Kutlamaları Sırasında, Polisin Altı Gazeteciye Sert Müdahalesi Sonucu İki Gazetecinin Yaralandığını Bildirdi. Olayın Aynı Zamanda Basın Özgürlüğüne de Saldırı Olduğunu Belirten Tgc, Sorumluların Bir An Önce Bulunmasını İstedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Hakkari Yüksekova'daki Nevruz kutlamaları sırasında, polisin altı gazeteciye yönelik sert müdahalesi sonucu iki gazetecinin yaralandığını bildirdi. Olayın aynı zamanda basın özgürlüğüne yönelik bir tutum olduğunu belirten TGC, sorumluların bir an önce bulunmasını istedi.

TGC'den yapılan açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda, bölgede görevli altı kişilik gazeteci grubuna polisin sert müdahalede bulunduğu belirtildi. Olayda iki gazetecinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Yaralananlardan biri hastanede müşahede altına alınmış, meslektaşlarımızın fotoğraf makineleri ile kameraları kırılmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti özellikle yerel medyada çok zor koşullarda görev yapan meslektaşlarımıza karşı polisin takındığı bu tavrı kınıyoruz" denildi. Açıklamada, son günlerde toplumsal barış, huzur ve sağduyuya çok fazla ihtiyaç duyulduğu vurgulanarak, olaylar karşısında, herkesin duyarlı ve hoşgörülü olması istendi.

Gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiğine işaret edilen açıklamada, "Güvenlik güçlerinin gazetecilere yönelik şiddet içeren tavrı yalnız meslektaşlarımıza değil, basın özgürlüğünü yani halkın bilgi edinme ve haber alma hakkını engellemeye yönelik bir tutumdur da" denildi. Açıklamada, yetkililerden, en kısa zamanda olayın sorumlularını bulmaları ve gerekli yasal işlemi yapmalarının beklendiği dile getirildi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title