Haberler

Tgc Başkanı Erinç: - ''Sendikasızlaştırma, Gazetecilerin Hem Kişilik, Hem De Özlük Haklarına Yöneltilen Bir Saygısızlıktır''

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, ''sendikasızlaştırmanın, gazetecilerin hem kişilik, hem de özlük haklarına yöneltilen bir saygısızlık olduğunu'' söyledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, ''sendikasızlaştırmanın, gazetecilerin hem kişilik, hem de özlük haklarına yöneltilen bir saygısızlık olduğunu'' söyledi.

Erinç, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nce düzenlenen ''Salı Konferansları'' çerçevesinde, öğrencilere basının sorunlarını anlattı.

Gazeteciliğin uzun yıllar meslek olarak değerlendirilmediğini ifade eden Erinç, ''Asıl sorun, gazeteciliğin meslek olmasındaki gecikmedir'' dedi.

Erinç, 1952 yılında kabul edilen ''5953 Sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun'' ile gazeteciliğin meslek olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Türkiye'de halen 1004'ü yerel düzeyde olmak üzere 1041 gazete bulunduğunu kaydeden Erinç, bunlar içinde profesyonel gazeteci çalıştıranların sayısının son derece az olduğunu belirterek, ''Bu nedenle istihdamda bir sıkıntı var'' diye konuştu.

Orhan Erinç, devletin, radyo ve televizyonlarda çalışanları gazeteci olarak görmediğini, onların gazetecilikle ilgili sendikalar arasında örgütlenmelerini kısıtladığını savunarak, bu nedenle de radyo ve televizyon çalışanlarının kendi aralarında örgütlenmelerinin olanaksızlaştığını söyledi.

''Sendikasızlaştırma, gazetecilerin hem kişilik, hem de özlük haklarına yöneltilen bir saygısızlıktır'' diyen Erinç, basın organı olan birçok holdingin, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine destek verdiğini belirterek, AB'nin, işçilerin çalışma koşulları ve sendikalaşma haklarına büyük önem verdiğini vurguladı.

TGC Başkanı Orhan Erinç, şöyle konuştu:

''AB'ye girersek o gazeteler bugün karşı çıktıkları, uygulamadıkları, sömürmeye niyetlendikleri, örgütlenmesinin önünü kestikleri gazetecilere nasıl davranacaklar? Bizde genelde, 'Ben hallederim, çözerim' gibi yaklaşımlar hep ağır basar. Yani, 'Biz AB'ye gireriz, ama gazetecilerin sendikalaşmasını önleriz' diye düşündüklerini sanıyorum. Böyle düşünmeseler, bugün aynı engelleri ortaya koymakta direnmezler.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title