Haberler

Tgb'nin 19 Mayıs Yürüyüşünde Gerginlik

Haber.Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera.

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyleorganize ettiği "Gençlerin Diriliş Günü" adlı yürüyüş sırasında gerginlik yaşandı.

Yüzlerce kişi, saat 15.00 sıralarında Beyoğlu Tünel Meydanı'nında toplandı. Kalabalık buradan Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe geçti. Ellerindeki TGB ve Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık belirli noktalarda afiş açtı. Deniz Gezmiş ve Kubilay'ın afişlerini yol üzerindeki işyerlerinin camlarına asan grup, bir mağazanın camına da gazeteci Uğur Mumcu'nun bez afişini astı. Ancak afiş camdan henüz tespit edilemeyen nedenle aşağı düştü. Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler ıslıklarla mağazayı protesto etti. Bazı TGB'liler ise tepki gösteren grubu yatıştırmaya çalıştı. Tepkiler üzerine mağazanın kepenkleri kapatıldı. Kepenkler kapanırken gruptaki bazı kişiler kepenklere yumruk attı. Gerginliğin ardından grubun yürüyüşü devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title