Haberler

Tfmd Yılın Basın Fotoğrafları 2016"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Komisyonun çalışmalarından detaylar TFMD Başkanı Rıza Özel'in röportajı - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2016" yarışmasının sonuçları açıklandı Yarışmada Anadolu Ajansı foto muhabirleri 13 ödül aldı Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2016" yarışmasının sonuçları açıklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Komisyonun çalışmalarından detaylar

TFMD Başkanı Rıza Özel'in röportajı - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2016" yarışmasının sonuçları açıklandı

Yarışmada Anadolu Ajansı foto muhabirleri 13 ödül aldı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2016" yarışmasının sonuçları açıklandı.

Antalya'daki bir otelde toplanan "Yılın basın fotoğrafları 2016" jurisinde IZ TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, Paul Hansen, AP Türkiye Fotoğraf Editörü Lefteris Pitarakiz, Heidi Levine, ANP Fotoğraf Editörü Pelin Tatlı, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Daire Başkanı Ahmet Sel, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Bünyamin Aygün, TFMD Başkanı Rıza Özel yer aldı.

Yarışmanın "Spor Toto Spor Fotoğrafları" jurisinde ise Reuters foto muhabiri Kai Pfaffenbach, Habertürk Gazetesi Yazarı Atilla Türker, Fanatik Gazetesi Foto Muhabiri Yaşar Saygı, Hürriyet Gazetesi Spor Foto Muhabiri Süleyman Arat ve TSYD Antalya Şube Başkanı Emin Demir yer aldı.

Yılın basın fotoğrafı "Aylan bebek"

Bu yıl 31. düzenlenen yarışmaya 2015 yılına damga vuran olaylardan 4 bin 155 fotoğraf katıldı. 8 kategoride 30 fotoğraf ve 6 serinin ödül aldığı yarışmada yılın basın fotoğrafı Doğan Haber Ajansı'ndan Nilüfer Demir tüm dünyada yankı uyandıran "Aylan bebek" fotoğrafı ile aldı. Demir'ı aynı fotoğraf ile yılın haber fotoğrafı birinciliğini de elde etti.

Yılın haber fotoğrafı ikincisi Ankara'daki mitingde meydana gelen patlama sonrası çektiği fotoğraf ile Reuters'den Tumay Berkin alırken, üçüncülüğü ise Anadolu Ajansı'ndan Kerem Kocalar, şehit cenazesi töreninde çektiği fotoğraf ile elde etti. Yılın haber fotoğrafı mansiyon ödülü ise EPA foto muhabiri Tolga Bozoğlu'na Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin yakalanma anı fotoğrafı ile verildi.

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafları

Yarışmada "Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı" ödülü ise Yeniyüzyıl gazetesinden Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmadaki fotoğrafı ile Eser Erenler'e verildi. Bu dalda ikinciliği EPA'dan Amerikalı yüzücü fotoğrafı ile Tolga Bozoğlu, üçüncülüğü ise Habertürk Gazetesi'nden Pazarspor-Göztepe maçındaki seyircilerin sahaya düşme fotoğrafı ile Sedat Yılmaz elde etti. Bu daldaki mansiyon ödülü ise Milliyet Gazetesi'nden Ercan Arslan, "Anzak Koyu'nda barışa kulaç", Anadolu Ajansı'ndan Onur Çoban, Galatasaray-Torku Konyaspor maçında Felipe Melo'nun takım arkadaşı Wesley Sneijder'in gol sonrası kulağını ısırarak sevincini paylaşması fotoğrafıyla aldı.

Yarışmada, Avrupa Birliği Özel Ödülü'nü İstanbul Boğazı fotoğrafı ile Reuters'den Ümit Bektaş aldı.

Günlük Yaşam dalında birinciliği serbest foto muhabiri Yağız Karahan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü vatandaşların plajdan izlediğini anlatan fotoğrafıyla alırken, ikinciliği Cumhuriyet Gazetesi'nden Can Erok Suriyelilerin eğitim gördüğü okulda çektiği fotoğraf ile, üçüncülüğü ise Hürriyet Gazetesi'nden Selahattin Sönmez Güneydoğu'daki bir düğün fotoğrafı ile elde etti.

Portre Fotoğrafı dalında birinci Suriye'de savaşta ailelerini kaybeden çocuğu anlatan fotoğrafları ile Anadolu Ajansı'ndan Özge Elif Kızıl olurken, Agence Le Journal'dan Emin Özmen ise evine roket mermirisi isabet eden bir kadını anlatan fotoğrafı ile ikinci, Anadolu Ajansı'ndan Erçin Top Karadeniz'de zamanının büyük bir bölümünü evde geçiren bir asırı aşan yaşlıyı anlatan fotoğrafı ile üçüncü oldu. Portre fotoğrafı mansiyon dalında ödülü Hürriyet Gazetesi'nden Levent Kulu aldı.

Yılın Çevre ve Doğa Fotoğrafları

Yarışmada, Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında birincliği Anadolu Ajansı'ndan Özkan Bilgin aldı. Yarışmada ikinci Anadolu Ajansı'ndan Murat Kula olurken üçüncü ise serbest foto muhabiri Aykut Fırat oldu.

Yılın Siyaset Fotoğrafı birincisi Doğan Haber Ajansı'ndan Uğur Can olurken, ikinciliği Cumhuriyet Gazetesi'nden Necati Savaş, üçüncülüğü ise Milliyet Gazetesi'nden Oğuz Yeter aldı.

Türkiye Güzellikleri dalında ise birinciliği Milliyet Gazetesi'nden Ozan Güzelce ödülün sahibi olurken, ikinci Anadolu Ajansı'ndan Erhan Sevenler, üçüncü ise Associated Press'den Emrah Güler oldu. Bu dalda mansiyon ödülünü ise Anadolu Ajansı'ndan Ali İhsan Öztürk elde etti.

Rafet Hüner Özel Ödülü'nü İhlas Haber Ajansı'ndan Eren Bozkurt alırken, Mustafa Pekcan Özel Ödülü Anadolu Ajansı'ndan İsa Terli'nin, TFMD Özel Ödülü ise yine Anadolu Ajansı'ndan İsa Terli'nin oldu.

Yılın Foto Röportaj ödülleri

Yılın Foto Röportaj dalında ise AFP'den Bülent Kılıç, "Kaçak yollarla Tel Abyad'dan Akçakale'de sınırı aşarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler" fotoğraflarıyla birinci oldu. Bu dalda ikinciliği Le Journal'den Emine Özmen, üçüncülüğü ise Atlas Dergisi'nden Kerem Yücel aldı. Bu dalda mansiyon ödülünü Anadolu Ajansı'ndan Özge Elif Kızıl kazandı.

Yarışmada, Sebahattin Yılmaz Cem Emir Özel Ödülü'nü Anadolu Ajansı'ndan Özge Elif Kızıl alırken, Juri Özel Ödülü ise yine Anadolu Ajansı'ndan Onur Çoban elde etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyet Gazetesi Anadolu Ajansı Türkiye Politika Güncel Haberler

title