Haberler

TFF Titiz Karar Aldı

Diyarbakırspor Ligdeki Mücadelesine Devam Edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz hafta oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor -Diyarbakırspor maçını 1 -0 olarak tescil etti.

TFF Yönetim Kurulu, tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor -Diyarbakırspor maçını görüşmek üzere bugün bir toplantı yaptı. Federasyon Başkan Vekili Lutfi Arıboğan toplantının ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmanın 1 -0 tescil edildiğini belirtti.

Arıboğan, şunları söyledi:

"Sizlerle 3 gün içinde bir kez daha birlikte olduk. Yakından takip ettiğiniz üzere TFF Yönetim Kurulu bugün olağanüstü bir toplantı yaparak geçtiğimiz Pazar günü yarıda kalan İst.Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor müsabakasını görüştü.

Toplantıda 88.dakikada tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Diyarbakırspor maçının hakem ve temsilcilerinin görüşlerini dinledik. Bununla birlikte mevcut tüm görüntüler, TFF Hukuk Müşavirliği ile birlikte bir kez daha analiz edildi. Ayrıca İstanbul Valiliği'nin maçla ilgili görüşlerini, aldığı önlemleri değerlendirdik. Bu kapsamda TFF Yönetim Kurulu'nun söz konusu maçla ilgili aldığı karar şöyle:

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 21.maddesi hükümleri çerçevesinde, Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor müsabakasının; Büyükşehir Belediyespor lehine 1-0 devam ederken, hakem tarafından tatil edilerek yarıda kaldığı 88.dakikadaki sonucu olan 1-0 ile tescil edilmesine karar verildi.

Özellikle Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının ardından kamuoyunun hemen hemen her kesiminden bu maçla, ligimizle ve Türk futbolu ile ilgili çok çeşitli yorumlar yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm bu yorumları çok dikkatlice inceleyerek, gerekli değerlendirmeyi yaptık.

Türkiye Futbol Federasyonu özerk ve bağımsızdır. Kararlarını kendi kanunu, statüsü ve talimatları ışığında verir.

TFF Yönetim Kurulu'nun bugün sizlerle paylaştığım kararlarında da sadece futbolun yasal dinamiklerinin etkili olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.

Tüm bu yaşananlar uzun süredir Spor Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile birlikte üzerinde çalıştığımız Sporda Şiddet Yasası'nın yeni halinin süratle Meclisimizden geçmesi ihtiyacını ortaya koymaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title