Haberler

Tff'nin Oluşturduğu Futbol Köyü Van'da Açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Tarafından Van'ın Gevaş İlçesindeki Kızılay Kampı'nda Oluşturulan Futbol Köyü, Düzenlenen Törenle Açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Van'ın Gevaş ilçesindeki Kızılay Kampı'nda oluşturulan Futbol Köyü, düzenlenen törenle açıldı.

Törene katılan Gündüz Tekin Onay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulüplerin yüzde 90'ının Futbol Köyü Projesi'ne destek verdiğini söyledi.

Projenin dünyada bir ilk olduğunu dile getiren Onay, ''Biz bu projeyi deniyoruz. Daha büyük boyutlarda futbol köylerini, Türkiye'nin her tarafında açabiliriz'' dedi.

Futbol Köyü'nde her yıl 500 çocuğun eğitim alacağını belirten Onay, ''Futbol Köyü'ndeki çocuklar belki iyi oyuncu olmayabilirler. Ama inanıyorum ki, en kötü ihtimalle iyi seyirci olarak Türk futboluna hizmet edeceklerdir'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, takımların yabancı oyuncu transferlerine yönelik sorusu üzerine Onay, şunları söyledi:

''Gündüz Tekin Onay olarak, geçmiş dönemlerde yabancı oyuncu alımıyla ilgili büyük uğraşlar verdim. Antrenörlük döneminde de yaklaşık 15 yıl boyunca yabancı oyuncu kullanmadım. Türk oyuncu kullandım. Bu benim ırkçı, kafatasçı olduğumu göstermez. Ben yabancı oyuncunun kalitelisine, Roberto Carlos'un Türkiye'de olmasına, 'Evet' diyenlerdenim. Çünkü propagandamızı yapıyoruz. Onu, sahadaki verimliliğinden çok, bizim Türk futboluyla ilgili tanıtım elçisi olarak görüyorum.

Onay, sınırsız sayıda yabancı oyuncuya karşı olduğunu ifade etti.

Futbol Köyü'nün açılışına katılmak üzere Van'a gelen Onay ile Galatasaraylı futbolcu Özgür Can ve Aydın, Beşiktaş kalecisi Hakan Arıkan ve eski Milli Takım Antrenörü Metin Türel, köydeki çocuklarla bir araya gelerek soruları yanıtladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title