Haberler

Tff'den Duyarlılık Çağrısı

Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın 22 Aylık Bir Aradan Sonra Çarşamba Akşamı 20.30'da İnönü Stadı'nda İlk Kez Taraftarıyla Buluşacak Olması Nedeniyle Çağrıda Bulundu.

Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın 22 aylık bir aradan sonra çarşamba akşamı 20.30'da İnönü Stadı'nda ilk kez taraftarıyla buluşacak olması nedeniyle çağrıda bulundu.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan çağrıda bu uzun ayrılığın 16 Kasım 2005 tarihinde İsviçre ile oynanan maçta yaşanan üzücü olaylar sonrasında, FIFA tarafından Türkiye'nin cezalandırılması nedeniyle oluştuğu hatırlatıldı. FIFA'nın Türkiye'yi önce 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinden dışlamayı düşündüğü, yoğun çabalar sonucunda, ülke dışında 6 resmi maçı seyircisiz oynanmasına karar verildiği, daha sonra yürütülen görüşmelerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na verilen ceza, "3 resmi maçı yurt

dışında seyircisiz oynamak olarak değiştirilmiş ve FIFA tarihinde ilk kez yaşanan bu indirim, gerek dünya gerekse Türkiye'de "Diplomatik bir zafer" olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Ancak FIFA'nın aldığı bu karar, o tarihte de anlatıldığı gibi şartlı bir indirimi içerdiği, Türkiye'nin eleme maçlarında en ufak bir olayın sorumlusu olarak görülmesi halinde FIFA'nın, cezayı yeniden yürürlüğe koyacağı ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın maçlarını yine yurt dışında ve yine seyircisiz oynamak zorunda kalacağı belirtildi. Macaristan maçından başlamak üzere gerek medyanın gerekse de kamuoyunun bu konuda hassasiyet göstermesinin büyük yararı olacağının altı çizildi.

Yapılan çağrıda taraftarların, Macaristan maçında sabırlı ama coşkulu bir destek sunarak, 12. adam görevini büyük bir özveriyle yapacaklarına inandıkları kaydedildi. Tribünlerden oluşturulacak sinerjiyle A Milli Takım'ın sahasındaki bu ilk maçını kazanacağına olan inançlarının tam olduğu, Çarşamba akşamından başlamak üzere, FIFA'nın vermiş olduğu şartlı ceza konusunda taraftarların kendilerine yakışır olgunluk, duyarlılık ve sorumluluğu sergileyeceklerine güvendikleri ifade edildi.

(MFS-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title