Haberler

Tff Başkanı Hasan Doğan, Tff 2. Lig Kulüp Başkanları ile Biraraya Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Başkanı Hasan Doğan, Tff 2. Lig'de Mücadele Eden Kulüplerin Başkanları ile Bir Araya Gelerek, Hem Bu Ligin Sorunlarını Hem de Türk Futbolunun Geleceğini Konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, TFF 2. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları ile bir araya gelerek, hem bu ligin sorunlarını hem de Türk futbolunun geleceğini konuştu.

Maslak Sheraton Otel'de gerçekleştirilen toplantıda kulüp başkanları, ilk defa böyle bir toplantı düzenlenmesinden dolayı TFF Başkanı Hasan Doğan'a teşekkür etti. Toplantıda açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Hasan Doğan, TFF 2. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarının karşılıklı görüşlerini alarak sorunların çözülmesi için bir araya geldiklerini belirterek, "Başarılı ve verimli bir toplantıyı birlikte gerçekleştirmeyi umut ediyorum. 3 ay önce genel kurulda büyük bir çoğunluğun oyuyla görevi devraldık. Devraldığımız tabloda iki tane önemli sorun görülüyordu. Türkiye liglerinde adalet ve güven duygusu kaybolmuştu. Ciddi bir mali sorunla karşı karşıya olan futbol kulüpleri, daha çok ikinci ligde görülüyordu. Adalet ve güven duygusunun yerleşmesi konusunda aldığımız tedbirler ve duruşumuzla sanıyorumki önemli mesafeler kaydettik. Uzun yıllardan sonra şaibesiz ve güvenli bir şekilde ligi tamamlamış durumdayız" diye konuştu.

"3. LİG'DE 24 YAŞIN ALTI FUTBOLCULAR OYNAYACAK" TFF 3. Lig'de yeni bir değişikliğe gittiklerini, bu değişikle 3. Lig'i Türk futbolunun altyapısı yapma amacında olduklarını ifade eden Doğan, "Özellikle gençlerimizin önünü açmak ve onların kendilerini gösterebilme açısından bu projeyi önemsiyoruz. İlk aldığımız önlem 3. Lig'de 30 yaşın üzerindeki oyuncuların transfer yapamamaları. Önümüzdeki sezon 24 yaş altı oyuncuları oynatmayı düşünüyoruz. 24 yaş üzerinde sadece 4 futbolcuya izin vereceğiz. Buradaki amaç genç oyuncuları yetiştirmek ve onlara bir platform kazandırmak. Bu ligleri daha bölgesel ve maliyeti daha düşük düşünüyoruz. Şimdi 2. Ligler için de böyle bir düzenleme yapmayı tartışacağız" dedi.

Gelirleri artırma konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Doğan, "Federasyon olarak biliyoruzki bu dönemde gelirleri artırmak, daha sonra da projeleri doğru şekilde aktarmak gerekiyor. Özetle söylemek gerekirse ana işimiz bu. Gelirleri artırma konusunda 3 ayda ciddi bir çabamız oldu. Federasyonun gelirlerini 14 milyon dolardan 23 milyon dolara getirdik. Bu konuda sponsorlarımıza federasyonumuza gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yine Turkcell Süper Lig'in yayın haklarına 60 milyon YTL'lik bir ek kazanç aktarıldı. 110 milyon YTL'lik kaynağı kısa bir zaman içinde kazandırmış olduk" diye konuştu.

Türk futbolunun geleceği için uzun vadeli projeler hazırladıklarını ve uygulamaya koyduklarını belirten Doğan, Başarılı olmak istiyorsak hem kulüp bazında hem de federasyon bazında uzun vadeli projeler yapmamız gerekiyor. Kısa vadeli başarı hiçbir şekilde mümkün değil. Günlük kararlarla bir yere varmamız mümkün değil. Bu nedenle uzun vadeli projeler hazırlıyoruz. Bunların en önemlisi geçen hafta Antalya'da açıkladık 'Türkiye Futbol'u Kucaklıyor' projesi, bu projenin amacı 16 milyon öğretim çağında evladımız var Türkiye'de, bu 16 milyon öğrencinin futbol oynama kapasitesinden maksimum yararlanmak. Bu projenin içerisinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, kurumlar, bütün herkes yer alacak. Türk futbolunun geleceği için bu projeye kaynak yaratmayı planlıyoruz. Bu projenin önemli bir parçası da Türk futbolunun altyapısının düzenlenmesi, altyapıda eğitim verecek antrenörler federasyon bünyesinde çok ciddi bir eğitimden geçecekler. Burada yeterli oldukları tespit edilen arkadaşlarımızı da altyapısı yetersiz olan kulüplere ücreti federasyon tarafından ödenmek üzere göndereceğiz. Amacımız Türkiye'de futbol altyapısının doğru şekilde yönlendirilmesi, gençlerin de doğru bir eğitimden geçmesi. Hepimiz şunu itiraf etmeliyiz ki birçok kulübümüz altyapıya yeteri kadar önem vermiyor. Genellikle eski bir sporcusunu altyapıya gönderiyor. O arkadaşımızın yeterli olup olmadığı da çok fazla sorgulanmıyor. Dolayısıyla Türkiye'de bir eğitim birliği bütünlüğü de olmadı. Bu yeni durum bunu sağlama konusunda ciddi bir gelişme olacaktır. Buradan da uzun vade de çok olumlu gelişmeler alabileceğimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"KULÜPLERİN SİGORTA VE VERGİ BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK" Bazı maçlardaki spekülasyon iddialarını ciddi bir şekilde takip ettiklerini söyleyen Doğan, "İddaa ile bir protokol imzaladık. Bazı maçlarda spekülasyon iddiası var. Bu iddiaları ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Futbolun hiçbir şekilde kirletilmemesi, kirletenlerin de ciddi bir şekilde cezalandırılması konusunda da federasyonumuzun kararlılığı var. Bu konuda kulüplerle her zaman işbirliği içinde olacağız" dedi.

Kulüplerin sigorta, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda Meclis'te bir çalışma olduğunu dile getiren Doğan, "Kulüplerimizin en önemli sorunu borçları, ben buradan pek çok başkanın 'Borcu olmasa bu kulübü en iyi şekilde idare ederim' dediğini görür gibiyim. Bu borçlar genellikle geçmiş yıllardan gelmiş ve birikmiş borçlar. Bunların çoğu da devlete ait borçlar. Bu konuyla ilgili de parlemantonun bir çalışması var. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu ile Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan'ın çalışmasıyla bu kanun taslağı komisyondan geçti. Çarşamba günü mecliste görüşülecek. Oradan da geçerse kulüplerin sigorta, vergi borçları 10 yıllık eşit taksitlere bölünecek. Bu taksidin de faiz oranı oldukça düşük olacak. Bununla birlikte kul milyon dolara getirdik. Bu konuda üplerin borçlarının ödenebilir olması mümkün olacak. Bu yeni yasada yine stopaj ve vergilerin yeniden düzenlenmesi maddesi var. Burada da liglere ayrı bir kategori uygulanacak. Turkcell Süper Lig'de futbolcu stopajları 15, TFF 2. Lig'de yüzde 10 ve TFF 3. Lig'de yüzde 5 olması ön görülüyor. Tabi yasa çıktıktan sonra bunları en son halini göreceğiz" diye konuştu.

TFF Başkanı Hasan Doğan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantının ardından başkanlar, BJK İnönü Stadı'na giderek Bank Asya 1. Lig play-off final maçını birlikte seyredecek.

(İY-İY-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title