Haberler

Tff Başkanı Hasan Doğan'ın Açıklamaları

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Almanya Maçında Sahaya Çıkacak 11 Futbolcuya Güvendiğini Söyledi. Futbolculara Verilen Primlerle İlgili Doğan, Federasyonun Gelirlerini Kendi Kaynaklarından Bulduğunu ve Futbolcuların Para İçin Oynamadıklarını Belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Almanya maçında sahaya çıkacak 11 futbolcuya güvendiğini söyledi. Futbolculara verilen primlerle ilgili Doğan, federasyonun gelirlerini kendi kaynaklarından bulduğunu ve futbolcuların para için oynamadıklarını belirtti.

Lig TV'de yayınlanan bir programa katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, futbolculara verilen primler konusunda açıklamalarda bulundu. Doğan, federasyonun gelirlerini kendisinin ürettiğini belirterek, "Özerk olduğumuzdan buyana devlet tarafından bize ayrılan bir bütçe yok. Biz federasyon olarak gelirimizi kendimiz üretiyoruz. Bu gelirlerimiz de sponsorlarımızdan, yayıncı kuruluşundan karşılıyoruz. Aslında tam tersi devlet bizden vergi alıyor, biz devlete katkı sağlıyoruz bu arada gruptan çıkmamız, turnuvaya katılmamız ve yarı finale çıkmamızla birlikte federasyonumuzun kasasına 14.5 milyon euro girdi. Bu turu da geçersek 2 milyon euro daha girecek. Ben prim konusunda Fatih Terim ile konuştum fakat hocamız bana 'ben bu konulara karışmam kaptanla' konuş dedi. Bende Rüştü'yü çağırttım ve Rüştü'ye prim konusundan bahsettiğimde bana 'biz para için oynamıyoruz' dedi. Biz de bir rakam açıkladık ve bir gün sonra paralarını bankaya yatırdık. Bizim çocuklarımız para için oynamıyor inanın, zaten bu iş parayla olacak bir işte değil" diye konuştu.

Doğan, Fatih Terim hakkında basında çıkan "Yurt dışında her hangi bir kulübe gidecek" haberlerinin hatırlatılması üzerine, "Her yazılana itibar etmemek lazım. Fatih Terim uluslararası alanda en iyi teknik direktörümüz. İşine çok bağlı, maçlarda da görüyoruz nasıl heyecanlı ve içten. Bu ara da Fatih Terim'i eleştirenler de dozu kaçırıyorlar ve futbolun dışına kaçıyor bununla birlikte de ölçü kaçıyor. Genel itibariyle yurt dışından bir teklif varsa bizim için gururdur. Dünyanın en ünlü 3-5 kulübünden gelebileceğini düşünüyorum. Bizde bununla gurur duyarız. Terim'in bizimle 2010 yılına kadar sadece yazılı sözleşmesi değil, gönül bağı da var, devam edeceğine de inanıyorum zaten. Fatih Terim Türkiye ile tanınıyor. Gittiği yerde ülkesine ve Türk imajına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Böyle olacaksa ülkenin tanıtımına katsı sağlayacaksa da Terim'i omuzlarımız da götürürüz" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, ligdeki yabancı futbolcu sayısı ile ilgili olarak, "Çok fazla yabancı futbolcu oynatma taraftarı değilim. Yabancı futbolcu ile ilgili uzun vadeli bir çalışmamız var. Burada daha uzun vadeli bakıp kriterler getirmeli. Afrika'dan bir ülkenin bir Asya takımını aynı kritere koyamayız. 8 yabancı sözleşme hakkı veriyoruz. Her yabancı için federasyona para ödeniyor. Biz bu yıl farklı bir uygulama yapacağız ve bir takım 4 yabancı transfer ettiğinde o takımdan bir ücret almayacağız. Eskiden her yapılan yabancı transfer başına federasyona para ödüyordu kulüpler. Ama bir takım eğer 5. yabancı oyuncuyu transfer ederse o 4 yabancının parasını katlamalı alacağız. Böyle bir uygulamayı neden yapıyoruz, takımlarımızı 4 ten fazla yabancı oyuncu almamaları için hatta hiç yabancı futbolcu almamaları için teşvik ediyoruz. Yani bundan sonra kulüpler 4 yabancıdan sonra 150 bin YTL para ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki stat projelerinden de bahseden Hasan Doğan, Türkiye'deki statların toplu halde yapılması gerektiğini belirterek, "12 tane stat ile ilgili çalışma var. Bu tür işler bürokrasiye takıldığı için Türkiye'de yavaş işliyor. Para var, yer var ama bir işi yapabilmek için bir sürü prosedür gerek. Ben de tez canlıyım. Başbakana da söylüyorum, bunu bir kurum alsa ve hepsini birden yapsa diye bu konuda da bir çalışmamız olacak. 2016'ya da talibiz ve 3 yıl içerisinde bu imkanlarla en az 10-12 tane modern bir stat yapılır. En son TOKİ başkanıyla görüştüm ve 2 sene de tamamlanır. Bizim için en büyük engel bürokrasi, şuan Kocaeli, Sivas ve Sakarya'da statlarla ilgili ciddi çalışmalar var. Rize ve Kayseri'de de projelerimiz var. Galatasaray stadının yapımı devam ediyor. Yaptığımız statları da güzel bir yer hale getirmek gerekir. Parklar yapılmalı, insanlar oralara gittiklerinde iyi vakitler geçirmeli" dedi.

Doğan, Milli takımın 2010 Dünya Şampiyonası hazırlıklarını daha ciddi geçirmesi için çalışmalarının da olduğunu belirterek, "Bu turnuva sonrasındaki ilk hazırlık maçımızı Şili ile oynayacağız. Daha sonra Arjantin ve ileride İngiltere oynamak istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Doğan, milli takımın büyük bir hava yakaladığını da hatırlatarak, "Bizim takım olarak sakatlarımız ve cezalı oyuncularımız var. Ama bu saatten sonra tam kadro ile çıksanız da değişen bir şey olmaz. Çocuklarımız hırs ve azim dolu. Rakibin kim olduğu, ne yaptığı da önemli değil. Bizim ne yaptığımız önemli. Dün takımın izin günüydü iki kalecimizi çarşı da gezerken gördüm ve sordum, Kaptan 11 kişi var mı var kadro da dedim. Bana, 'Merak etmeyin çıkar oynarız kimin oynadığı önemli değil çıkar oynarız biz' dediler. Bu çocuklara verdiğimizden fazlasını bize veriyorlar. Bu arada şunu da söylemek istiyorum Bütün halkımız evlerinde birer forma bulundursun hepimiz takımımızı destekleyelim. Mesela ben Hollandalıları kıskanıyorum, hepsi bir örnek oluyorlar. Hepimizin evinde bir bayrak vardır bence herkes milli formayı elinde tutsun o milli formayla maçı izlesin onun pozitif enerjisi çoktur" şeklinde konuştu.

(EE-EE-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title