Haberler

Tezcan: "Genel Başkanımızın 'Türkiye'ye Gelmeyin' Diye Hiçbir Sözü Olmamıştır, Hiçbir Zaman da...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Birkaç gündür AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Adalet Bakanı Gül ve hükümetin diğer bakanları ağız birliği etmiş bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'yi dünyaya şikayet ettiği' iddiasıyla...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Birkaç gündür AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Adalet Bakanı Gül ve hükümetin diğer bakanları ağız birliği etmiş bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ' Türkiye'yi dünyaya şikayet ettiği' iddiasıyla bir ihanet söylemi geliştirdi. Genel Başkanımızın ' Türkiye'ye gelmeyin' diye hiçbir sözü olmamıştır, hiçbir zaman da böyle bir ifadede bulunmaz." dedi.

Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörün yürek yakmaya devam ettiğini belirterek, bugün Batman'da 2 askerin şehit olduğuna dikkati çekti.

Şehit askerlerin ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Tezcan, "Terörü lanetliyorum. Bu acıların bir an önce dinmesi için millet olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğini bir kere daha hatırlayalım istiyorum. Terörü bu duygularla topyekun lanetlemeye devam edeceğiz ve inşallah terörle mücadelede sonuca ulaşacağız, başaracağız." ifadesini kullandı.

Birkaç gündür AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Adalet Bakanı Gül ve hükümetin diğer bakanlarınca ağız birliği etmiş bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ' Türkiye'yi dünyaya şikayet ettiği' iddiasıyla bir ihanet söylemi geliştiğini belirten Tezcan, "Genel Başkanımızın ' Türkiye'ye gelmeyin' diye hiçbir sözü olmamıştır, hiçbir zaman da böyle bir ifadede bulunmaz." dedi.

Tezcan, siyasetin diline yakışmayan bir söylemle buradan Türkiye siyasetinin yeniden kurgulanmasının peşinde olunduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Önce çok net şunu söyleyelim Sayın Genel Başkanımızın 'Türkiye'ye gelmeyin' diye hiçbir sözü olmamıştır, hiçbir zaman da böyle bir ifadede bulunmaz. Genel Başkanımız Türkiye'de OHAL şartları altında can ve mal güvenliği olmadığını, Türkiye'deki bütün konuşmalarında söylemiştir. Demokrasiyi, milletin hakkını, hukukunu, adaleti savunan bir siyasetçinin ve Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı'nın bu bir görevidir. Bu görevi de Sayın Genel Başkanımız layıkıyla yerine getirmektedir. Genel Başkan İstanbul'a kadar 450 kilometre yol yürüdü. Ne için yürüdü? 'Adalet yok' diye yürüdü. Gizli kapaklı mı yürüdü? Türkiye'nin dört bir yanına duvarlar çevrildi, o yürüyüşü kimse görmedi mi? Görüyor, görecek. Siz adaletsizliği günlük mutat olay haline getirirseniz dünya bunu da görür, ana muhalefet partisi lideri de yürür, konuşur."

Söylemedikleri bir sözün söylendiği ve manşet yapıldığını belirten Tezcan, sorumlu bir siyaset anlayışı içinde hemen konuyu düzelttiklerini ve meselenin bundan ibaret olduğunu bildirdi.

Tezcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ama samimi olanlar için mesele bundan ibarettir, samimi olmayıp, kendi kusurlarını örtmek isteyenlerin başka hesabı vardır. AK Parti Genel Başkanından başlamak üzere bakanlar, başbakan hepsi sırayla ağız birliği etmişcesine Bremen mızıkacıları gibi bir sakız çiğniyorlar. Neymiş? Biz Türkiye'yi dışarıya şikayet edip, 'Türkiye'ye gelmesinler' demişiz. Türkiye'nin turizmde güçlü, zengin, para kazanan bir ülke olmasını istiyorsanız hükümet olarak bunun gereğini yaparsınız. Yoksa Bremen mızıkacıları gibi aynı sakızı çiğneyerek, suçlarınızı örtmenin telaşında olmaktan vazgeçin."

2015 ve 2017 Ocak-Haziran döneminde gelen turist sayısı

Tezcan, sözünü ettikleri konunun ağustos ayının başında gündeme geldiğine dikkati çekerek, 2015 ve 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye'ye gelen turist sayısını karşılaştırdı. 2015'in ilk 6 ayında Almanya'dan gelen ve 2 milyon 100 bin olan turist sayısının bu yılın ilk 6 ayında 1 milyon 240 bine düştüğünü ve bu düşüşle pazarın yüzde 41 daraldığını söyledi.

Aynı dönemlerde Fransa'dan gelen 327 bin turist sayısının 188 bine, Hollanda'dan gelen turist sayısının 483 binden 263 bine düştüğünü iddia eden Tezcan, "El insaf. Gerçekleşen rakamlar bunlar ve daha bu konuşma ortada yok, böyle bir gazete yazısı yok. Daralma belli. Bunun sorumlusu kim?" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye 2015 ve 2016 yılında gelen turist rakamlarını da kıyaslayan Tezcan, 2015'te Almanya'dan 5 milyon 580 bin turist gelirken, bu sayının 2016'da 3 milyon 890 bine düştüğünü ve daralmanın yüzde 30 olduğunu bildirdi.

Tezcan, aynı dönemlerde Fransa'dan gelen turist sayısının 847 binden 555 bine, Hollanda'dan gelen turist sayısının 1 milyon 232 binden 906 bine, Rusya'dan gelen turist sayısının da 3 milyon 623 binden 866 bine indiğine söyledi.

"Ortalama daralma yüzde 50'leri buldu"

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title