Haberler

Tever: 'Madem Odanın İçi Çökmüştü; Neden Aynı Bütçeyi Onayladınız'

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ilk yönetim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede "İlk toplantıda edindiğimiz genel kanı yönetim olarak 'içi çökmüş bir Oda'"...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ilk yönetim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede "İlk toplantıda edindiğimiz genel kanı yönetim olarak 'içi çökmüş bir Oda' devraldığımız yönünde oldu. 2013 bütçesinin yapılamaması nedeniyle birçok sorun ile karşı karşıya kaldık. İlerleyen günlerde yapacağımız detaylı çalışmaların ardından Odanın durumunu daha ayrıntılı görebileceğiz, çalışmalarımızı da bu yönde gerçekleştireceğiz." diye konuşmuştu.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında 2012 yılı kesin hesapları oy birliği ile ibra edilirken, 2013 yılı bütçesi ise gerekçeli kararlar ve yapılan tadilatlar doğrultusunda yine aynı şekilde oy birliği ile kabul edilmişti. Bunun üzerine ÇTSO Eski Başkanı Dursun Ali Tever bir açıklama yaparak ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın 'İçi çökmüş bir Oda devraldık' sözlerine cevap verdi.

Tever, 'Madem içi boşaltılmış bir Oda devraldınız; Oda'nın nereleri çökmüş? Nerelerde usulsüzlük ya da hata yapılmış' diyerek ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'dan açıklamada beklediğini söyledi.

Kendi dönemlerinde bütçeye onay vermeyen Meclis üyelerinin bu dönemde de Meclis üyesi olduğunu kaydeden Tever, "Aynı arkadaşlar bizim hazırladığımız bütçeyi onaylamadı. Ama şimdi bizim dönemimizde hazırlanan bütçe ufak tefek rötuşlarla meclisten geçti. Madem sıkıntı yoktu, neden bizim dönemimizde onay vermediniz. Demek ki sizin amacınız farklı. Amacınız bizim iş yapmamıza, üyelerimize hizmet etmemize engel olmakmış. Yaptığınız bu davranışla Çerkezköy kamuoyu da gerçek niyetinizi anlamış oluyor." şeklinde konuştu.

Seçimin ardından ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'yı ziyaret ettiğini kaydeden Tever, "Kendisine bir takım tavsiyelerde bulundum. Özellikle kendisine norm kadroyu bir an önce meclisten geçirmesi gerektiğini söyledim. Sonuçta şu anda arasının iyi olduğu meclis üyeleriyle ileride belki arası açılır. Bir an önce elini çabuk tutup bu işi gerçekleştirmesini iyi niyetle söyledim. Hatta başka konularda da kendisine tecrübelerimden aktardıklarım oldu. Benim böyle iyi niyetime rağmen 'İçi çökmüş bir oda devraldık' sözlerine bir anlam veremedim. Sayın Kozuva'ya buradan sesleniyorum, gelsin basın huzurunda odanın neresi çökmüş şeffaf bir şekilde bana anlatsın. Dolayısıyla kamuoyu da bilgilensin. Böyle bilgiler verip insanların zihninin bulandırmasın. Ben gayet şeffafım. Her türlü konuya da açığım" ifadelerine yer verdi.

Tever, 'Seçim döneminde kendi siyasi iradelerini kullanıp üyeler üzerinde baskı oluşturmaya çalışanları da unutmadım" diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı: "Atalarımız boşuna dememiş 'keser döner, sap döner; gün gelir hesap döner. Kim ne ekerse onu biçer.' diye. Şu anda bu durumu yaşıyoruz. ÇTSO seçimlerinde bize karşı cephe alıp, var güçleriyle çalışanların da seçimleri yaklaşıyor. Bize bu işleri yapanları da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kozuva Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title