Haberler

Tetanos Aşısı Kampanyası Kızıltepe'de Start Aldı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nün Bayanlara Yönelik Başlattığı 'Tetanos Aşısı Kampanyası, Kızıltepe İlçesinde Start Aldı. İl Genelinde Yaklaşık 147 Bin Kadına Ulaşılması Hedefleniyor.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nün bayanlara yönelik başlattığı 'Tetanos Aşısı Kampanyası, Kızıltepe ilçesinde start aldı. İl genelinde yaklaşık 147 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Kızıltepe'nin bayan belediye başkanı Cihan Sincar, Sağlık İl Müdürü Dr. M. Sait Avar, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Yusuf Güneş'in de hazır bulunduğu sağlık ocağında ilk aşı, Belediye Başkanı Cihan Sincar'a yapıldı.

Kaymakam Çelik, ölümcül olan tetanos mikrobuna karşı başlatılan kampanyaya bölgedeki birçok kadının yanlış bilgi neticesinde karşı çıkmasına anlam veremediğini belirterek, "Başkan Cihan Sincar'ın yaptığı gibi bütün Kızıltepeli bayanların hayati önem arz eden bu kampanyaya katılmaları gerekiyor. Bu konuda erkeklerimize de görevler düşüyor. Bayanlarımıza konunun hassasiyetlerini anlatıp, aşı yapılması konusunda aktif rol almalarını bekliyorum" dedi.

Kızıltepe 3 No'lu Sağlık Ocağı'na beraberindeki 7 bayan belediye encümen üyesi ile birlikte katılan Belediye Başkanı Sincar, sağlığın ihmale gelmeyeceğini söyledi. Sincar, özellikle doğurganlığın yüksek olduğu bölgede 15-49 yaş arasında bulunan bütün bayanların kampanyaya katılarak tetanos aşısı olmaları yönünde çağrıda bulunarak, belediye olarak da halkı bilinçlendirip, kampanyanın amacına ulaşabilmesi için katkıda bulunacaklarını kaydetti.

İl genelinde 147 bin dolayında bayana tetanos aşısı yapmayı hedeflediklerini ifade eden Sağlık Müdürü Avar, kampanyanın amacına ulaşabilmesi için nüfus yoğunluğu itibarıyla Kızıltepe'yi fazlasıyla önemsediklerini belirterek, "4 hafta boyunca sürecek kampanya çerçevesinde 15-49 yaşları arasında bulunan bütün bayanları aşı olmaya davet ediyorum. Aşıyı yapmayan anneler ya da anne adayı genç kızlarımız kesinlikle risk altında olduklarını unutmasınlar. Bizler Sağlık İl Müdürlüğü olarak, kampanyada başarılı

olmak için sağlık ocaklarımız, ana çocuk sağlık merkezleri ve hastanelerimiz başta olmak üzere, gezici ekiplerimiz aracılığıyla ev ev dolaşarak, hedef yaş grubunu aşısız bırakmamak için bütün imkanlarımızla, geceli gündüzlü olarak mesai harcayacağız" dedi.

(İA-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title