Haberler

    Test Ford Edge 2018

    CARMEDYA.COM – İlk kez 2006 yılında Detroit Fuarı"nda tanıtılan Ford Edge, markanın CD3 platformu üzerinde yükseliyordu. 2011 yılında makyaj geçiren model daha modern bir yapıya kavuştu. Model 2016 yılında ise tamamen yenilenerek karşımıza çıktı.

    Yazı: Alper GÜLER

    Ford Edge 2018 tasarım

    Ford Edge tasarım olarak güçlü görünüyor. Bunu büyük sunulan heybetli hatlara borçlu. Geniş bir ön tampon otomobilin en radikal detaylarında sadece biri. Dinamik ön farlar otomobili agresif gösterirken, bunun yanında özellikle gece yolculuklarında sürüşünüze destek oluyor. Yan bölümde bolca keskin hat kullanılmış. Büyük jantlar ile birlikte otomobil sportif de görünmeyi başarmış.  Arka bölüme geldiğimizde ise göze hoş gelen stop grubu bizleri karşılıyor. Bu tasarımı ailedeki giç bir modelde göremiyoruz. Tüm bagaj kapağı boyunca uzanan bu tasarım otomobile bütünlük katmış. Ford Edge 4808 mm. uzunluğa, 1928 mm. genişliğe, 1686 mm. yüksekliğe ve 2848 mm. aks mesafesine sahip. Bu ölçüler ile Ford Edge, kardeşi Kuga"dan 277 mm. daha uzun, 90 mm daha geniş, 8 mm daha alçak ve 138 mm. daha uzun aks mesafesine sahip.

    Ford Edge 2018 iç mekan

    Otomobilin dış tasarımı gibi içeride farklılık beklemeyin. Ford modellerinden alışık olduğumuz bir iç tasarım bizleri karşılıyor. Gösterge panelini bile diğer Ford modellerinden hatırlıyoruz. Orta konsoldaki ekran SYNC3 olarak geliyor. Bu ekran üzerinden multimedya, navigasyon gibi bir çok işleminizi yapabilirsiniz. Dokunmatik hassasiyeti konusunda biraz zayıf kalabiliyor. Menü içindeki ayarlamalar için butonların küçük kalması, ayarların yapılmasında işleri biraz zorlaştırıyor. Ancak sesli komut ile hemen hemen tüm işlemlerinizi yapmanızda mümkün kılınmış. Önde ve arkada sunulan hacim konusunda model fazlasıyla başarılı Arka koltukta ki yolcuların konforu çok iyi düşünülmüş. Ön koltukların yanı sıra arka koltuklarında ısıtmalı olması bir hayli hoş bir özellik. Otomobilde 602 litre bagaj hacmi sunulmuş. Yedek lastik ile modeli almazsanız tavana kadar yükleme yapıldığında bu alan 800 litreye çıkıyor. Koltuklar yatırıldığında ise tavana kadar yüklemelerde 1847 litrelik bir alan kullanımınıza sunulmuş.

    Ford Edge 2018 motor

    Otomobilin kalbinde Ford"un 2.0 litrelik motoru yer alıyor. Euro 6 emisyonlu motor 210 HP güç ve 450 Nm tork değeri üretiyor. Yaklaşık 2 ton ağırlığında olan model 6 ileri Powershift şanzıman ile kombine edilmiş. Otomobil 0-100 hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlıyor. Modelin maksimum hızı 211 km/s. 6 ileri otomatik şanzıman vites geçişleri konusunda sarsıntısız. Ancak sportif kullanımlarda tepkilere yavaş cevap veriyor. Fabrika verilerine göre karma test tüketim verisi 5.8 litre. Biz sakin kullanımlarda 8 litrelik tüketim verisi elde ettik.

    Yalıtım konusunda otomobil yol sesini kabin içine yansıtmıyor. Ancak büyük yan aynalar sebebiyle rüzgar sesini model bir parçada olsa kabin içine yansıtıyor.

    Ford Edge 2018 yorum

    Ford Edge boyut konusunda görenleri kendine hayran bırakabilir. Daha çok Amerikan vari hatlarıyla dikkat çekiyor. Otomobilin dışı etkileyici ancak, iç mekan için aynı yorumu yapamayacağım. Çünkü bu tarz bir otomobili alan iç mekanda farklılık bekleyecektir. Dizel motor ve şanzıman başarılı bir birliktelik yaşıyor. Tüketim konusu ise düşünüldüğünde 2 tona yakın bir araç için hiçte fena değil. Ayrıca otomobilde kullanılan dört tekerlekten çekiş sisteminin de sürekli devrede olduğunu düşünürsek rakamlar oldukça iyi. Fiyat konusunda 98 bin $ seviyesinden başladığı için farklılık aramamak mümkün değil.

    The post Test Ford Edge 2018 appeared first on Carmedya.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Detroit Makyaj Ford Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title