Haberler

TESK'ten Kadın Girişimcilere Destek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başlatılan Kadın Girişimciliği Projesiyle Türkiye'deki Esnaf ve Sanatkarlar ile Mikro İşletmelerin Gelişiminin Destekleneceğini Belirterek, "Kadınların Girişimci Olmaları, Sosyal Statülerinin Gelişmesinin Yanı Sıra Hem Aile Hem de Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacaktır" Dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başlatılan kadın girişimciliği projesiyle Türkiye'deki esnaf ve sanatkarlar ile mikro işletmelerin gelişiminin destekleneceğini belirterek, "Kadınların girişimci olmaları, sosyal statülerinin gelişmesinin yanı sıra hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.

TESK ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi çerçevesinde 2008 yılı içinde 25 ilde yaklaşık 4 bin 500 kadına girişimcilik eğitim verecek. Projeyle ilgili Hilton Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin kalkınması için demografik açıdan önemli bir büyüklüğü oluşturan kadınların sahip oldukları yeteneklerinin ve fikirlerinin hayata

geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Projenin hedefinin, verilecek girişimcilik eğitim ve sunulacak danışmanlık hizmeti ile kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadınların iş hayatında daha aktif rol almalarını sağlamak olduğunu belirten Palandöken, "Projeyle 25 ilde eğitim merkezleri kurulacak, 4 bin 500 kadın eğitilecek, bin 500 kadın danışmanlık hizmetinden yararlanacaktır. Söz konusu projeyle Türkiye'deki esnaf ve sanatkarlar ile mikro işletmelerin gelişimi desteklenecektir. Aynı zamanda

özel sektörün gelişiminde kadınların rolüne de özel bir vurgu yapılacak, ekonomide daha aktif bir rol alacak ve Türkiye'nin refahına katkıda bulunacaklardır" dedi.

TESK tarafından AB'nin önemle üzerinde durduğu kadın girişimcilerin arttırılması ve kadın-erkek eşitliğin oluşturulması alanlarında etkili olacak AB politikalarıyla da uyumlu bu projenin uygulamasıyla, önemli bir eksikliğin giderileceğine ve istihdam oluşturulacağına inanıldığını kaydeden Palandöken, "Proje kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmeti ile teorik bilgiler edinen kadınların girişimci olabilmesi için onlara özel mikro kredi imkanlarının da oluşturulması önem taşımaktadır. Bu konuda finans

kuruluşlarının katkısına ihtiyaç duyulmaktadır. TESK olarak projenin başarılı bir şekilde uygulanması için gereken her türlü destek verilmektedir. Kadınların girişimci olmaları, sosyal statülerinin gelişmesinin yanı sıra hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Özellikle projenin uygulanacağı illerde, kadınlara farklı ve yeni bir bakış açışı getirilecektir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin reform faaliyetlerinde çok önemli mesafeler kat ettiğini kaydeden Hollanda Kraliyeti Büyükelçisi P.M. Kurpershoek, "Türkiye'de nüfusun yarısını kadınlar oluşturuyor. Bu kadınların yalnızca yüzde 25'i iş alanlarında faaliyet göstermektedir. Bu rakam Avrupa ülkelerinde yüzde 55'lerin üzerindedir. Türkiye düşük olan kadın girişimciliği mesafesini kapatması gerekir. Bunun için TESK ile birlikte kadın girişimcilik projesi başlatılmıştır. Bunun yanında AB ile de yeni projeler geliştirilmelidir.

Hedefimiz kadınlarımıza motivasyon ve beceri kazandırmaktır. Kendi işlerini kurmalarını sağlamak ve işyeri olanları ise geliştirmektir. Bizim amacımız yeni işyeri kuracakların veya işyerini geliştirecek kadınlara danışmanlık hizmeti vererek desteklemektir" ifadelerini kullandı.

Projenin Uygulanmasından Sorumlu Proje Direktörü Julia Djarova ise, bu projeyi uygulanmak için çok başarılı bir partnerlerinin olduğunu kaydederek, "TESK ve ESOB'ların girişimci isteklerinin kadınlara yönelik olması hem ekonomik hem sosyal yönünü göstermektedir. Projeyle 4 bin 500 kadına eğitim verilecektir. Bu kadar kadına yeni bir iş kurdurmaktır. Biz sadece iş kurulması, işyerlerin geliştirilmesi ve fikir verilmesinin yanında en büyük hedefimiz bunun kurumsal çerçevesini stabil bir şekle getirmektir.

Bu kurumsal çerçevede desteklerimiz sürecektir" dedi.

Türkiye'nin gelişmiş Avrupa ülkelerinin arasında kadın girişimcilik yönünden yüzde 7 daha geri olduğuna dikkat çeken Drajrova, "Türkiye'nin bu konuda çok ileride olduğunu söylemek mümkün değil. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması için kadınların potansiyeli çok büyük. Türk ekonomisinin ve kurumsal çalışma ile kadınlara gerekli destek olmaktayız. Biz her zaman bu projenin destekçisi olacağız" şeklinde konuştu.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title