Haberler

TESK'ten Besiciye Destek Talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ucuz et için ithalatı ve iki zincir markette satışı yerine besicilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ucuz et için ithalatı ve iki zincir markette satışı yerine besicilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ucuz kırmızı et satışının sadece iki zincir markette yapılmasının esnaf için haksız rekabet olduğunu savundu.

Uygulama nedeniyle kasap esnafının mağdur olacağına işaret eden Palandöken, "Sadece ekmek parası kazanmak için bunca yıl emek vermiş insanlara haksızlık. Genç kızlarımız yeni evlilik dönemlerinde nasıl yemeklik ya da köftelik et alınacağını kasap amcalarından öğreniyordu. Bu şekilde mahalle kültürü de yok olacak. Ucuz eti çok fazla mağaza sayısı olan firmalar satacaksa, o zaman her şeyi onlar yapsın. Peki bu durumda esnaf ne yapacak?" değerlendirmesinde bulundu.

İthal ete ilişkin kaygısını da aktaran Palandöken, "Bu et hangi vasıfta, hangi cins kimyevi içeriklerle vatandaşa ucuza satılacak? İçeriği ne olacak, paketlenirken sağlığa zararı olacak mı?" diye sordu.

Palandöken, ucuz et ithali ve satışı yerine besicinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kasap esnafının uğradığı haksız rekabetle ilgili çalışma başlatılması için Rekabet Kurumuna başvurduklarını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Yılda ortalama 15 kilogram et tüketiyoruz. Bu tüketim oranı artmadı ki fiyatlar da artsın. Liberal ekonomilerde fiyatlar kendi kendine oluşur. Etlere gelen zamların müsebbibinin esnaf gibi gösterilmesi haksızlık. Ucuz et için meralardaki bireysel işletmelere ağırlık verilmeli. Teşvikler gerçekten bireysel işletmelere verilse, et zaten ucuzlar. Yurt dışından ithalata değil, kendi besicimizin yetiştirdiği hayvanlara ihtiyacımız var. Biz istiyoruz ki adil bir ticaret ortamı olsun. Biz esnafın temsilcisi olarak gerekli mücadeleyi gösteriyoruz. Vatandaşın da bizi desteklemesi lazım."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title