Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarına olan duyarlılıkları artırmak için kazalarda hayatını kaybeden ünlü isimlerin yer aldığı resim sergisi açacaklarını bildirdi.

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarına olan duyarlılıkları artırmak için kazalarda hayatını kaybeden ünlü isimlerin yer aldığı resim sergisi açacaklarını bildirdi.

Palandöken yazılı açıklamasında, Trafik Haftası dolayısıyla TESK ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından TESK Sanat Galerisinde açılacak resim sergisinin, 4 Mayıs'tan itibaren 1 hafta süreyle gezilebileceğini ifade etti.

Resim sergisiyle trafik kazalarına olan duyarlılıkları artırarak, kazaların önüne geçmeyi amaçladıklarına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Recep Yazıcıoğlu, Metin Oktay, Ercan Arıklı, Ahsen Çetiner, Hande Mumcu, Mustafa Taşar, Adnan Kahveci, Kıvırcık Ali, Barış Akarsu, Vedat Dalokay, Tevfik Lav, değişik yıllarda trafik kazalarında kaybettiğimiz değerlerden sadece bir kısmı. Son olarak dizi ve sinema oyuncusu Huban Öztoprak'ı 26 yaşında kaybettik. Trafik kazalarında kaybettiğimiz her vatandaşımız değerlidir. Bu kazalarda hayatlarını kaybeden sadece kamuoyunun yakından tanıdığı kişilerin resimlerini sergiliyoruz. Sergiyi gezen herkes 'Trafik kazalarında kimleri kaybetmişiz' diye soracak. Sergi, ünlülerin anılarını yaşatıyor ve sürücülerin yollarda daha dikkatli olması gerektiği mesajını veriyor."

Palandöken, geçen yıl meydana gelen 376 bin 769 trafik kazasında 3 bin 524 kişinin hayatını kaybettiğini ve 285 bin 59 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Trafik Haftası Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title