Haberler

TESK: Esnafın Veresiye Defteri Neden Kabardı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Enflasyon Rakamlarının Bu Kadar Düşük Çıkmasına Bir Anlam Veremediğini Belirterek, "Enflasyon Bu Kadar Düşük İse Esnafın Veresiye Defteri Neden Kabardı" Dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon rakamlarının bu kadar düşük çıkmasına bir anlam veremediğini ifade ederek, "Enflasyon bu kadar düşük ise esnafın veresiye defteri neden kabardı" dedi.

Palandöken yaptığı açıklamada, veresiye defterinin hızla kabardığını, esnafın işçi, memur ve emekliye yapılacak olan maaş zammını beklediğini kaydederek, esnafın ödeme yapamadığını, sattığını yerine koyamadığını ifade etti. Esnafın dayanma gücünün kalmadığının altını çizen Palandöken, enflasyonun çift haneye çıktığını anımsattı. Piyasadaki temel tüketim ve gıda maddelerindeki fiyat artışlarının açıklanan enflasyonun kat kat üzerinde çıktığına dikkat çeken Palandöken, halkın harcama gücünün daha da düştüğünü kaydetti. Palandöken şöyle devam etti:

"Açıklanan enflasyon rakamının işçi-memur ve emeklinin enflasyonu olmadığını, gerçekte dar gelirlinin mutfağında kullandığı temel gıdalar ve 3 beyazın fiyatlarındaki artışın çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Mevsimsel etki ve giyim sektörünün erken indirime gitmesi dönemsel olarak enflasyon artış hızının düşük çıkmasına etkisi olabilir. Ama Temmuz ayından sonra elektriğin, doğal gazın, şebeke suyunun fiyat artışlarının etkisini göreceğiz."

Bağ-Kur emeklisine yüzde 10 zam verildiğinde bile en düşük emekli maaşının 451 YTL olacağını ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 90'nın açlık sınırında kalacağını belirten Palandöken, "Verilecek zam işçinin, emeklinin ve memurun alım gücünü artıracak, bir nebze olsun nefes aldıracak oranda olmalı" dedi.(ANKA)

(HLY/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title