Haberler

TESK Başkanı Palandöken'den kantinciler için destek çağrısı Açıklaması

Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen ve alınan tedbirlerden dolayı mağduriyet yaşayan kantinci esnafının desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen ve alınan tedbirlerden dolayı mağduriyet yaşayan kantinci esnafının desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını vakalarının hızla artması nedeniyle kantinci esnafının okulların açılıp açılmayacağı hususunda "diken üstünde" olduğunu bildirdi.

Salgın sürecinde eğitim öğretime ara verilmesi nedeniyle 6 aydır iş yapamayan kantinci esnafının mağdur olduğunu, birikmiş iş yeri ve ev kirası, elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücreti, Bağ-Kur, SGK ve diğer borçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Kantinci esnafımızın mağduriyeti göz önünde bulundurularak ekmek teknelerinin korunması için desteklenmeleri gerekiyor. Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımız, bu eğitim öğretim yılında kira vermemeli, çalışmadıkları süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı. Kantinci esnafının sosyal güvenlik primlerinin bir yıl boyunca alınmaması gerekiyor. Okullar örgün eğitime geçmezse dükkanı kapalı kalacak kantinci esnafımızın geçinebilmesi için nakdi destek verilmeli."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

ilkay ulker:

aynen katıliyorum goruslerinize.. zaten magdurduk az.kazanc cok giderumiz var odeyen bir esnafim devketimizden iyilestirme beiyorum di ki en vegim kirami i bagkurumu duzenli odeyen bir esnafum deetimden iyikestirme.bekliyorum yada buzlere alternatif bir is kapisi acilabilir ben 7 yilimi verdim bu ise kalfa ve usta ollanlara yeni is firsatlari sunulabilir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title