Haberler

TESK Başkanı Palandöken : "6 Bin Kadın Girişimciye Eğitim Verdik"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" kapsamında şimdiye kadar 6 bin kadına eğitim verdiklerini söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" kapsamında şimdiye kadar 6 bin kadına eğitim verdiklerini söyledi. Palandöken, bu eğitimden geçip işyeri açanlardan sicil ilan bedeli ile odalara ödemeleri zorunlu olan yasal hizmetlerin karşılığının, artık TESK tarafından ödeneceğini açıkladı.

TESK tarafından "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen, "Kadın Girişimcilik Ağı" çalıştayı Ankara'da yapıldı. TESK ile Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlikleri (ESOB) tarafından yürütülen proje AB tarafından destekleniyor. 25 ilden 250 kadın girişimcinin katıldığı çalıştay 2 gün sürecek.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Ocak ayında başlatılan projenin önemini anlattı. Bu proje kapsamında 25 ilde eğitim düzenlediklerini söyleyen Palandöken, bu eğitimlere 7 binden fazla kadın girişimcinin başvuruda bulunduğunu söyledi. Halen 6 binden fazla kadının bu proje kapsamında eğitim aldığını bildiren Palandöken, Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'nin, TESK için büyük önem taşıdığını söyledi. Son toplantılarında kadın girişimcilere dönük yeni kararlar aldıklarını da bildiren Palandöken, şöyle dedi :

"Proje kapsamındaki 25 ilde Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimlerine katılarak sertifikalarını alıp, iş yeri açan kadınlardan, sicil ilan bedeli ile Meslek Odaları ve Birlik kayıt ücreti TESK tarafından karşılanacak. Bulundukları ildeki ESOB'lara ödemeleri gereken yasal hizmet karşılığı da tarafımızdan ödenecek. Ayrıca, çeşitli mikro kredi imkanları araştırılmakta ve projeye sponsor olabilecek çeşitli kurumlar ve valilikler ile görüşmelerimiz devam etmektedir."

Çalıştaya, TESK Genel Sekreteri Naci Sulkalar ile Proje Diröktürü Julia Djarova da katıldı.

-PROJE 25 İLDE UYGULANIYOR-

İki gün sürecek olan programda 25 ilde bulunan Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkez Yöneticileri, proje asistanları ile girişimci kadınlar, oluşturulacak ağ için fikir alış verişinde bulunup, çalışmalarını sürdürecek. Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, girişimci adayı kadınlara iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri, koçluk ve danışmanlık hizmetleri sunarken, kendi iş yerinin sahibi olan kadınlara da işlerini nasıl büyütecekleri konusunda hizmet veriyor. (ANKA)

(ZB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title