Haberler

Teşhis Gecikti, Eşim Kanserden Öldü' Diyerek, Suç Duyurusunda Bulundu

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, devlet hastanesinde bel fıtığı teşhisi konulan 55 yaşındaki Muazzez Bökü'nün, geçen 14 Mart'ta kemik iliği kanserinden Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmesi üzerine, eşi Hayri Bökü, hukuk mücadelesi başlattı.

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, devlet hastanesinde bel fıtığı teşhisi konulan 55 yaşındaki Muazzez Bökü'nün, geçen 14 Mart'ta kemik iliği kanserinden Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmesi üzerine, eşi Hayri Bökü, hukuk mücadelesi başlattı. Bökü, kanserden ölen eşine yanlış teşhis nedeniyle geç müdahalede bulunulduğunu Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden aldığı bilirkişi raporuyla kanıtladığını belirtip, sorumlular hakkında avukatı aracılığa savcılığa suç duyurusunda bulundu. Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu da konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Evli, iki çocuk annesi Muazzez Bökü, geçen yıl haziran ayında bel ve sırt ağrısı şikayetiyle Turgutlu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkikler ve çekilen tomoğrafi sonucu Bökü'ye bel fıtığı teşhisi konulup, fizik tedaviye başlandı. Ancak, iki ay boyunca fizik tedavi yapılmasına rağmen ağrıları geçmeyip, aksine daha da artan Bökü, bu defa böbreklerinde kum olduğu belirtilip, üroloji serisine yönlendirildi, tedavisi yapıldı. Ancak, yine ağrıları geçmeyen Bökü, bu kez dahiliye servisine yönlendirildi. Burada kontrol ve tedavileri yapılan Bökü'nün durumunda bir değişiklik olmadı.

Bunun üzerine 9 ay kadar sonra Bökü, yakınları tarafından bir kez de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Beyin Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Zileli'nin görmesi için İzmir'e getirildi. Prof. Dr. Zileli, tetkiklerini ve çekilen filmleri incelediği Bökü'nün kemik iliği kanseri olabileceğinden şüphelenip, daha detaylı olarak kontrollerinin yapılmasını istedi. Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'ndeki kontrol ve çekilen tomografilerden Bökü'nün kemiklerindeki lekelerden kemik iliği kanseri olduğu belirlendi. Biyopsi için örnek alınıp, incelemeye gönderilirken, hastalığın ilerlemiş olması nedeniyle bir yandan da tedaviye başlandı. Biyopsi sonucu kemik iliği kanseri teşhisi doğrulanan Bökü, doktorların müdahalelerine rağmen geçen 14 Mart'ta yaşamını yitirdi.

Bökü'nün ölümü eşi Hayri Bökü ve çocukları Ekim Ruhi Bökü ile Mehmet Bökü'yü yasa boğdu. Acılarını içine gömen Hayri Bökü ve çocukları, avukatları Berrin Esin Kaya aracılığıyla hukuk mücadelesi başlatmak için harekete geçti. Muazzez Bökü'nün vefatında teşhis ve tedavide ihmal olup olmadığını araştırmak için Turgutlu Devlet Hastanesi'nden alınan dizin pusulalı tetkik ve tedavi evrakları ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne başvuruldu, duruma ilişkin uzman bilimsel görüş alındı. Bir adli tıp uzmanı ve bir dahiliye uzmanı tarafından hazırlanan raporda, "Turgutlu Devlet Hastanesi 'ne ait 26.06.2015 tarihli alt abdomen BT sonucunda; kemik yapılarda yaygın litik lezyonlar izlendiği, hastanın multipl myelom açısından araştırılmasının önerildiği görüldü" denildi. Raporda ayrıca, "Hastalığın ağır ve olumsuz seyrinin kanserin doğal seyrinden çok daha tanıdaki gecikme sonucu ağırlaştırmış olduğunu gösteren ciddi kanıtlar olduğu gözlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bunun üzerine Hayri Bökü yanlış teşhis nedeniyle tedavisinde geç kalındığı için eşinin yaşamını yitirdiğini ileri sürüp, Tugutlu Devlet Hastanesi'ndeki sorumluların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eşinin bir yıla yakın acılar içinde yaşadığını belirten Hayri Bökü, "Erken ölümü nedeniyle eşim ne çocuğunun düğünü ne de diğer çoğumuzun mezuniyeti gördü. Maddi ve manevi kayıplarım çok. Bizler başka insanların da acı çekmesini istemiyoruz. Olayın takipçi olacağız. Nasıl ki trafikte bir araç size gelip arkadan çarptığında, sürücüsü 'Dalmışım. farketmedim' dese de kusurluysa, eşime yanlış teşhis koyup, hastalığının ilerlemesi ve tedavisine geç başlanmasına neden olanlar da sorumludur ve cezalarını çekmeleri gerekir" dedi.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirtip, daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Hastanesi Turgutlu 14 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title