Haberler

Teşhir Etmeden de Başarılı Olunabilir!

Güncelleme:

Niran Ünsal, çıkardığı 'İnce Ayar' adlı maxi single ile müzik sektörüne ince ayar çekeceğini söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde çıkardığı 'İnce Ayar' isimli maxi single'ında, 'Bir Şans Daha' adında bir Roman şarkısı söyleyen Niran Ünsal, bir dönem Ahmet Kaya şarkısı okuduğu için vatan haini ilan edildiğini, bu sefer de Roman ilan edilebileceğini söylüyor. Beş kuşaktan müzisyen bir ailenin ferdi olduğunu belirten Niran Ünsal, yeni single'ını, müzik sektörüne bakışını ve projelerini anlattı...

17 yıldır bu piyasadasınız. Sektörün şu anki durumunu nasıl görüyorsunuz?

Müzik eğitimi almadan, belli bir bilgi birikimine sahip olmadan müzik yapmaya çalışan çok insan var. Dinleyici de iyi müziği ayırmakta zorlanıyor. Hangisi iyi müzisyen, hangisi popüler, hangisi sanatsal iş yapıyor; ayırmak gerçekten çok zor. Artık insanlar televizyonda kimi görürse, ona sanatçı diyor.

Bundan çok şikayetçisiniz sanırım...

Evet! Türkiye'de bir kavram karmaşası var. Herkese sanatçı demeye başladık. Biz de, bir taraflarımızı teşhir etmeden de başarılı işler yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz.

Peki, sanatçı doğulur mu, olunur mu?

Sanatçı doğulur, çünkü yetenek doğuştandır. Sanatçı sonradan olunmuyor. Yeteneğinizin küçük yaşlarda keşfedilmesi ve bunun içinin doldurulması çok önemli.

Peki, dinleyici ne yapacak?

İnsanların seçme hakkı çok yok, neyi görüyorlarsa ona inanıyorlar. Boyacı küpü değil bu iş. Akşamdan sabaha olmuyor müzik. Bizim ülkemizde akşamdan sabaha sanatçı olunuyor. Aslında bu, ülkemizde sanattan ve sanatçıdan ne kadar anlamadıklarının göstergesidir diye düşünüyorum.

Günaydın'ı Twitter'da takip edin http: //twitter.com/gunaydingazete

BU SEFER DE ROMAN DİYECEKLER!

Yeni çıkan maxi single'ınız için kimlerle çalıştınız?

İnsanlar benden hep farklı şeyler duymak ve dinlemek istiyor. Ben sadece bir türün yorumcusu olmadım. Bu maxi single'ı da kendi müzik şirketim NÜ Müzik Yapım'dan çıkardım. Maxi single'ımızla müzik sektörüne ince ayar çekiyoruz. 'Bir Şans Daha'nın söz ve müziği, Haktan Şendönkurt adlı Roman kökenli bir kardeşimize ait. Çok zor, etnik bir şarkı. Ben, yıllardır haksızlığa uğradıklarını inandığım Roman vatandaşlarımızı bu şarkı ile ön plana çıkarmak istedim. Bir dönem Ahmet Kaya şarkısı söyledim diye beni vatan haini ilan ettiler; bu şarkıyı söyledim diye şimdi de Roman ilan edecekler ama olsun, hiç umrumda değil.

#Sayfa#

TÜM AİLEM İÇİN BİR ALBÜM YAPACAĞIM

Yeni bir albüm projeniz var mı?

Bundan sonra 'Ahde vefa' albümü yapacağım. Anneannem, dedem, annem ve babama olan vefamı ödeyeceğim bu albümle. Benim babam, Hafız Burhan'la kardeş çocukları olur. Ben beş kuşaktan müzisyen bir ailenin çocuğuyum. Büyük kızım Haliç Üniversitesi'nde klasik Türk müziği okuyor. Kızlarımın ve bizim aileden herkesin bu projede yer almasını istiyorum.

Anneniz vefat etti; yokluğunu hissediyor musunuz?

Annem çok değerli bir müzisyendi. Onun artık hayatta olmayışı beni çok derinden yaralıyor. Aslında çok da iyi anlaşamazdık ama çok özlüyorum onu. Anne ve baba çok ayrı. Zaman geçtikçe yara daha çok kanıyor.

Çocuklarınızın da albüm yapmasını ister misiniz?

Kendi şirketim NÜ'den yaparlar ileride.

RÜŞDÜNÜ İSPAT EDENLERİ DİNLERİM

Siz müzik dünyasından kimleri dinlersiniz?

Çok büyük bir arşivim var. Elvis Presley, Fahir Atakoğlu, Kubat, Şebnem Ferah, Erkan Oğur, Tarkan, Haktan, Funda Arar, Kenan Doğulu, Yıldız Tilbe... Müzikal anlamda rüşdünü ispatlamış isimleri dinliyorum yani.

Şarkı verdiğiniz insanlar sizi nasıl kandırıyor?

Özcan Deniz ve Sibel Can'a şarkı verdim. Son olarak da Funda Arar'ın yeni albümü için Seda Akay'la birlikte yazdığımız 'Var mısın?' adlı şarkımızı verdik. Bir şekilde arıyorlar, "Albüme giriyorum, bana göre bir şey var mı?" diyorlar, ben de yolluyorum.

SINGLE'IM SADECE YOUTUBE'DA !

Neden şarkılarınızı sadece sanal ortamda yayınlama kararı aldınız; sektöre duyduğunuz tepkiden mi?

Evet, müzikte yaşanan tekelleşmeden ve müzik kanallarıyla aramızda çıkan anlaşmazlıklardan dolayı şarkılarımı MÜYAP kanalı ile Youtube'dan yayınladık. Bundan sonra da böyle yapmaya devam etmeyi düşünüyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Niran Ünsal Ahmet Kaya Twitter Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title