Haberler

Tesev'in Araştırma Kitabı Bir Haftalık Gecikmeyle Tanıtıldı

İstanbul - Geçen Hafta Bir Grubun Saldırısına Uğradığı İçin Ertelenen Türkiye Ekonomik Ve Sosyal Etüdler Vakfı (tesev) Tarafından Yayımlanan Zorunlu Göç İle Yüzleşmek Adlı Kitabın Tanıtımı, Vakfın Karaköy'deki Merkezinde Yapıldı. Polisin Yoğun Güvenlik Önlemi Aldığı Binada Yapılan Toplantıya, "Z...

İSTANBUL - Geçen hafta bir grubun saldırısına uğradığı için ertelenen Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) tarafından yayımlanan Zorunlu Göç İle Yüzleşmek adlı kitabın tanıtımı, vakfın Karaköy`deki merkezinde yapıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı binada yapılan toplantıya, ¨Zorunlu Göç İle Yüzleşmek: Türkiye`de Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın İnşası¨ adlı kitabı hazırlayanlardan Dilek Kurban ve Deniz Yükseler`in yanısıra, TESEV Demokratikleşme Platformu yöneticisi Etyen Mahçupyan katıldı. Mahçupyan`ın bir önceki toplantının ertelenmesinin demokratikleşme ile ilintili sembolik anlamı olan her olayın kaba bir milliyetçilik üzerinden baltalanmaya çalışıldığını belirterek, ¨Toplantı, tahrik ve tahrip etmeyi siyaset sanan malum güruhun saldırısına uğradı¨ dedi.

Basın toplantısı Jaklin Çelik yönetiminde hazırlanan ve zorunlu göç mağdurlarının tanıklıklarına yer verilen bir kısa film gösterimi ile başladı. Daha sonra söz alan Dilek Kurban özellikle 5230 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması yasasına ilişkin aksamalara değindi ve tazminat tesit komisyonlarında tamamen kamu görevlilerinin yer almasının yasanın işleyişini kötü yönde etkilediğini söyledi. Kurban, ¨Yasa aslında iyi, dünyada da benzeri görülmemiş nitelikte. Ancak bu yasanın işleyebilmesi için somut siyasi irade gerekiyor¨ dedi.

Daha sonra söz alan Deniz Yükseker de yaşanan ¨zorunlu göç¨ gerçekliği ile yüzleşmenin toplumun tamanının yararanına olacağını ifade ederek, yerinden edilen insanların yaşadığı ekonomik zorluklara işaret etti ve yapılan yüz yüze görüşmelerden tanıklıklar aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title