Haberler

Tesettürlü Doktorların Testis Ultrasonu Çekmedeğini Rapor Eden Doktor Açığa Alındı

Konya'da Numune Hastanesi'nde İki Tesettürlü Radyoloji Uzmanı Doktorun, 17 Yaşındaki Hastanın Testislerinin Ultrasonunu Çekmediği İddilarının Soruşturulması Sırasında, Valilik Kararıyla Doktor Celal Tütüncü Açığa Alındı.

Konya'da Numune Hastanesi'nde iki tesettürlü radyoloji uzmanı doktorun, 17 yaşındaki hastanın testislerinin ultrasonunu çekmediği iddilarının soruşturulması sırasında, Valilik kararıyla Doktor Celal Tütüncü açığa alındı.

Kadın radyoloji uzmanları Ayşe Yüce Aktaş ile Kezban Arbağ'ın, 17 yaşındaki çoban A.F.G'nin testislerinin ultasonunu çekmedikleri iddia edilmişti. Olayı, rapor eden A.F.G.'nin doktoru üroloji uzmanı Op.Dr. Celal Tütüncü, bugün saat 12.00'da Valilik kararıyla açığa alındı. Yazılı olarak açığa alınma kararı kendisine tebliğ edilen Tütüncü, hastaneden ayrıldı. DHA'nın sorularını telefonla yanıtlayan Celal Tütüncü, devletk memurluğunun halen devam ettiğini, bu nedenle basına konuşmasının uygun olmayacağını düşündüğünü belirtti. Tütüncü, "Avukatım il dışında. Onun gelmesini bekliyorum. Öğleden önce, yazılı olarak açığa alındığım tebliğ edildi. Bir kaç gerekçe gösterildi. Başhekimlikte var bu. Onlardan daha iyi bilgi alabilirsiniz. Hala drevlet memurluğumuz devam ediyormuş. Konuşmak istemiyorum. Başhekim veya idare, Sağlık Müdürü, Valilik, artık kimse, niçin, neden nasıl açığa alındığı daha detaylı açıklarlar. Çok rahatsız oldum. Çok da hoş olmayan olaylar oldu. Bizde gerekli kanuni şeyleri yerine getireceğiz artık. Avukatımla görüşyemedim. Gereken neyse yapılacak. Benim üzüldüğüm şey şu. Konunun siyasileşmesi, konunun magazinleşmesi, konunun hakkaniyet üzerinden uzaklaştırılması. Hakkaniyetle hiç uğraşılmaması yani benim üzüldüğüm nokta bu. Böyle bir hak, hukuk, böyle bir olay var mı, yokmu, bu konu üzerinde durmayıp da konunun siyasi ve magazin yönüne çekilmesi. Beni üzen taraf bu. Olumlu ve olumsuz yönde bir sürü yazı, Türkiye'nin sanki birinci gündemi sanki bu olaymış gibi bir durum hasıl oldu ne hikmetse. Avukatımla görüşeceğim. Ondan sonra herhalde bir şey yapcağız yani." dedi. Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı ise, "Benimle ilgili konuşacak hiç bir şeyiniz kalmadı." diyerek, görüşme talebini geri çevirdi.

A.F.G:Ali Faruk Gündoğdu

------KUTU------

Olayın Geçmişi

Hatay'ın Mut İlçesi Topkaya Köyü'nde çobanlık yapan ve testislerindeki şişme şikayetiyle, 13.11.2006 günü Konya Numune Hastanesi'ne gelen 17 yaşındaki yeşil kartlı hasta A.F.G, hastaneye 'sol testis torsiyonu' teşhisiyle yatırılmıştı. Üroloji uzmanı Op.Dr.doktor Celal Tütüncü, hastanın testislerinin acil olarak ultrasonunun çekilmesini istedi. Ancak, iddiaya göre görevli bayan doktorlar hastanın testislerinni ultrasonunu çekmedi. Damarların görüntülendiği ultarason ancak, ertesi gün erkek doktor tarafından çekilebildi. Bu geçikme sonrası yapılan ameliyatla, çoban A.F.G'nin sol testisi alındı. Doktor Celal Tütüncü, hasta ile ilgili gelişmeleri başhekimliğe rapor etti.Olayın, Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanması üzerine, Başhekimlik konunu ile ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title