Haberler

Tesco Kipa 11. Mağazasını Konya'da Açtı

Kipa Hipermarket Ve Alışveriş Merkezi, Vali Atilla Osmançelebioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Ve Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil Tarafından Hizmete Açıldı. 25 Bin Metrekarelik Alanda, 25 Bin Ürün Çeşidiyle Hizmet Veren Tesco Kipa Hipermarketi, Açılış Sonrası Alışveriş Y...

Kipa Hipermarket ve Alışveriş Merkezi, Vali Atilla Osmançelebioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil tarafından hizmete açıldı. 25 bin metrekarelik alanda, 25 bin ürün çeşidiyle hizmet veren Tesco Kipa hipermarketi, açılış sonrası alışveriş yapmak isteyenlerin akınına uğradı.

Hipermarketin yanı sıra 55 mağazanın da bulunduğu Kipa Alışveriş Merkezi`nin açılışının ardından `Tesco Kipa ve Yerel Tedarikçiler ile Yerel Ekonomiye Bakış` konulu toplantı düzenlendi. Alışveriş merkezi hakkında bilgi veren Tesco Kipa CEO`su Stave Hammett, Konya`ya 50 milyon YTL`lik yatırım yaptıklarını söyledi. Hipermarketi 300 günde tamamladıklarını söyleyen Hammett, mağazada yaklaşık 25 çeşit ürün bulunduğunu ve Konya`da 650 kişilik yeni istihdam sağladıklarını vurguladı.

Mağazada satılan ürünlerden 500`ünün yerel tedarikçilerden sağlandığını kaydeden Hammett, ``Konya`da 50 yeni tedarikçimiz var. Diğer illerde açacağımız mağazalarımızda da bu tedarikçilerimizin ürünlerinin satışını yapacağız. 2006 yılında 5 mağaza açtık ve 3 mağaza daha açacağız. Bu yıl yaklaşık 100 milyon paund`luk bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl da aynı oranda yatırım yapacağız ve aynı hızla büyümeye devam edeceğiz. Mağazalarımızı 3 Ekim`de İzmir Bornova`da 17 Ekim`de Çorlu`da 15 Aralık`ta da yine Konya`da açacağız`` dedi.

HEDEF 1 MİLYAR YTL CİRO

Tesco Kipa`nın Türkiye`de çok küçük olduğunu belirten, ancak Tayland, Kore, Macaristan ve İrlanda`da pazar lideri olduğuna dikkat çeken Hammett, ``Ama Türkiye`de 2.5 yıldır bulunuyoruz. Uzun vadede pazarda birinci veya ikinci olmak için çaba göstereceğiz. Bu yıl Türkiye`den yaklaşık 1 milyar YTL ciro bekliyoruz`` diye konuştu.

¨YABANCI SERMAYEYE KAPIMIZ AÇIK¨

Toplantıya katılan Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise yatırım yapan yabancı sermayeye her zaman destek olacaklarını belirtti. Büyükhelvacıgil şunları söyledi:``Türkiye ve Konya uluslararası yatırımcılar nezdinde artık potansiyeli yüksek bir ülke, bir il değil, aynı zamanda geleceğine güven duyulan ve yarının dünya ekonomisinde rekabet edebilmek için yatırım yapılması gereken bir cazibe merkezidir. Yine Konya Türkiye`deki batıya en yakın il olarak hükümetimiz tarafından cazibe merkezi haline gelmiştir. Yatırımlarda da 2007 yılından itibaren öncelikli şehirdir. Kipa uluslararası bir markadır ve dünyada kendisini ispatlamıştır. Kipa`nın Konya`ya gelmesiyle rekabet ortamı oluşacaktır. Bu rekabet hizmette kaliteyi arttıracak bu da tüketicinin lehine olacaktır.``

¨İSTİHDAM ODAKLI YABANCI SERMAYE İSTİYORUZ¨

Yabancı sermayenin Konya`da istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Konya Ticaret Odası Başkanı Vekili seyit Karaca da, yabancı sermaye geldikce işsizliğin azalacağını, dünya ile entegrasyonun hızlanacağını, rekabet gücünün artacağını ve pazar alanının genişleyeceğini söyledi. Karaca bunun için yatırım ve istihdam odaklı yabancı sermayenin her zaman gelmesi taraftarı olduklarını açıkladı.

Tesco Kipa ile çalışan yerel tedarikçiler ise, bu sayede çalışma alanlarının genişlediğini bildirdi. Açılışın ardından Tesco Kipa, alışveriş yapmak isteyenlerin akınına uğradı.

TESCO KİPA

1992 yılında 100 ortaklı bir girişimci olarak ticaret yaşamına başlayan Kipa, 2003 yılında dünyanın sayılı perakende zincirlerinden Tesco ile ortaklık kurarak Tesco Kipa adını aldı. `Ucuzluğun kalitesi` olarak nitelendirilen firmanın İzmir`de 4, Denizli ve Bodrum`da birer mağazası bulunuyor. 2006 yılında tüm Türkiye`de hizmet verme anlayışı kapsamında, Antalya, Çanakkale, Aydın, Lüleburgaz mağazalarını açan Kipa, onbirinci mağazasını da Konya`da açtı.

(Mehmet Kayhan YILDIZ- İsmail AKKAYA)

(FŞ/VB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title