Haberler

Tescil Ödüllerini Bakan Zeybekci Verdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Nazilli Ticaret Borsası’nın 2016 Yılı Tescil Törenine katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Nazilli Ticaret Borsası'nın 2016 Yılı Tescil Törenine katıldı. Törende Nazilli Ticaret Borsası'nda ürünlerini en çok tescil ettiren firma yetkililerine plaketlerini verdi.

Nazilli Belediyesi Halk Dansları Topluğu üyesi Efeler tarafından çiçekle karşılanan AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, akşam yemeğini Nazillili işadamları ile birlikte yedi. Yemekte sergilenen zeybek gösterisi için çok teşekkür eden ve oynanan zeybeğin Bozdoğan Zeybeği olduğunu, uzun aradan sonra hem dinlemenin hem de oynayanları izlemenin zevkini bir kez daha yaşadığını belirten Bakan Zeybekci, "Bozdoğan Zeybeği gerçekten çok özel bir oyun. O dönemlerde efelerimiz sayesinde kurtuluş mücadelesi başlatıldı. O dönemlerde kurtuluş mücadelesi veren efelerimiz vardı. Bu gün ise halkımızın 15 Temmuzda sergilediği 2. bir mücadele oldu. 15 Temmuzda da aziz milletim destan yazdı" dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazil Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Partili Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Protokol üyeleriçok sayıda davetli ile işadamı katıldı.

Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt törende yaptığı konuşmada, "2016 yılına ait faaliyetler den dolayı değer oluşturan, tarım ürünlerinin artı bir katkı yaparak Türk Ekonomisine yıllardır kazandırmaya çalışan ilk 20 üyemizin ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Bu üyelerimizin cesaretlendirilmesi için bu ödül törenini yaptık. Bu değeri oluşturan üyelerimize üstün hizmet verebilmek için borsamız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin üstün çalışmaları devam ediyor. Ayrıca borsamız Aydın ilinin en değerli ticari ürünü kuru incir ve Nazilli ilçesi de ticari kısmında yüzde 50 işlem gördüğü bir ilçemizdir. Nazilli olarak faaliyetlerimizi milli ürünümüz olan incir üzerinde yoğunlaştırarak 15 yıllık bir çalışmayla Türkiye rekoltesinin yüzde 50'sinin işlendiği yer haline getirdik. Sayın Bakanımızdan, Valimizden ve Belediye Başkanımızdan, sorunlarımız ile ilgili yazılı taleplerimiz de olacak. İncir denildiği zaman Nazilli, Nazilli denilince de akla incir getirecek bir projemizde var. Tabi bunları gerçekleştirmek için Fiziki anlamı da değerlendirmek lazım. Bölgemizdeki diğer önemli ürünümüz Pamuktur. Bunun yanında hayvancılığı da geliştirmek için Nazilli Belediyesinden ücreti mukabilinde aldığımız yaklaşık 20 bin metre alan üzerine bir hayvan pazarı yaptık ve yaptığımız günden bugüne kadar işlem hacmimiz 5 kat arttı ve bölgemizdeki hayvancılığa da katkıda bulunmuş olduk" dedi.

Nazilli'ye müjdeler verdi

Konuşmasının başında Türkiye ekonomisini değerlendiren Bakan Zeybekci, ülke ekonomisinin gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çekti. Zeybekci, "Tek sorunumuz, biz yaptıklarımızı anlatamıyoruz. Biz Türkiye'de sanayicimize, ihracatçımıza, esnafımıza, çiftçimize, tarım ihracatçımıza sağladığımız imkanları anlatamıyoruz. 2016 yılında tüm sanayici ve ihracatçımızla görüşerek istişareler sonunda bir teşvik sistemi ve ihracat destek sistemlerini hayata geçirdik. İhracatçılarımızın istediği tüm destek ve teşvikleri verdik. Ama anladık ki bizim bunu Nazilli'ye de anlatmamız lazım. Şu andan itibaren beraberimde gelen genel müdürlerimize de talimatı veriyorum. Buradaki ortamı ayarlasınlar ve tüm protokol üyeleri ile sanayicimize tüm destek ve imkanları anlatsınlar. Eğer siz bizim hedef olarak gösterdiğimiz ülkelere ihracat yapıyorsanız yüzde 100 mamul desteği alıyorsunuz. Nazilli'deki ticaret Borsamız dahil katıldığınız tüm yurt dışı ve içi fuarlarınıza destek veriyoruz. Daha yüzlerce desteğimiz var. İhracatta 2016 yılı bütçesinde 1 olan desteğimiz 2017 yılı bütçesinde 3 oldu. Yani bir milyar olan desteğimiz 2017'de 5 milyarı geçecek. Zeytinyağında desteğimiz ambalaj küçüldükçe artacak. Yani katma değerli ürün arttıkça destek de artacak. Zeytin ve İncir ile ilgili talebiniz her şekilde desteklenecektir. Nazilli'nin 2. organize sanayi bölgesi ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Değerli belediye başkanımızı gecenin bir yarısı da olsa bekliyorum. Kapım size sonuna kadar açık. Nazilli ne isterse yapmaya hazırım" dedi.

Ege Bölgesi Topyekün Kalkınacak

Ege bölgesin tamamı için de projeleri olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, İzmir-Antalya Hızlı Tren hattı için de müjde verdi. 2017-2018 yılı içerisinde temel atılacağını belirtti. Turizm açısından da bölgenin gelişmede ivme kazanacağını ifade eden Zeybekci, "2 kez başarısız olduğumuz İzmir Expo değil Ege Expo için başvuracağız. Ege bir bütün olarak gelişecek. Aydın'ın Yağ-Bal akan ovaları, dağları, termal kaynaklar ve daha birçok zenginliğimiz en iyi şekilde değerlendirerek ayakları üzerinde şahlanan bir Ege yapacağız" dedi.

Ödülleri kendi eliyle verdi

Bakan Zeybekci, konuşmasının sonunda 2016 yılında Nazilli Ticaret Borsası'nda ürünlerini en çok tescil ettiren 20 firma yetkilisine plaketlerini takdim etti. Bakan Zeybekçi'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Borsa Meclis Başkanı Nevzat İzgü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından efe heykelleri hediye edildi. Günün sonunda da hatıra fotoğrafları çekildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Nazilli Aydın Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title