Haberler

Tes-iş'ten Enerji İşçisine "Yanık" Hastanesi

Tes-iş Sendikası, Mesleki Kazaları Göz Önüne Alarak, Üyelerine Sağlık Hizmetlerini Vermek Üzere İçerisinde Yanık Ünitesini de Barındıran Tam Teşekküllü Hastane İçin Start Verdi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası(TES-İş), mesleki kazaları göz önüne alarak, üyelerine sağlık hizmetlerini vermek üzere içerisinde yanık ünitesini de barındıran tam teşekküllü hastane için start verdi. TES-İş Başkanı Mustafa Kumlu, sendika üyelerine sağlık hizmeti sunmak amacıyla Akay Hastanesi'nin yüzde 48'ine ortak olduklarını bildi.

TES-İş, faaliyet gösterdiği iş kolundaki mesleki riskleri dikkate alarak, üyelerine kaliteli sağlık hizmeti sunmak için kolları sıvadı. TES-İş Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Kumlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, üyelere hizmet vermek amacıyla Ankara içerisinde yanık ünitesi de olan tam teşekküllü bir hastane yaptırılması ya da alınması yönünde genel kurul kararı aldıklarını bildirdi. Kumlu, "Bu kararı nasıl hayata geçireceğimizi araştırırken karşımıza Akay Hastanesi alternatifi çıktı" dedi. Kumlu, Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu ve Prof. Dr. Rıza Ayhan'dan oluşan bir kurul vasıtasıyla hastanenin mali ve teknik yapısına ilişkin araştırma yaptıklarını bildirdi. Araştırma sonrasında hastanenin değerinin Kasım 2006 tarihi itibariyle 96 milyon 500 bin YTL olduğu sonucuna vardıklarını kaydetti. TES-İş Başkanı Kumlu, Hastane sahibi özel Damla Sağlık Hizmetleri A.Ş tarafından mahkemeye yaptırılan değer tespitinde bu oranın 96 milyon 64 bin, Vakıfbank'ın yan kuruluşu olan vakıf eksperin de 86 milyon 400 bin YTL olarak belirlendiğini söyledi. Tespitlerin ardından hastane yöneticileri ile yapılan pazarlıkların ardından, demirbaş, makine, teçhizat, inşaat ilavesi ve marka olarak değerin 62 milyon YTL olarak saptandığını belirten Kumlu, 29 milyon 760 bin YTL bedelle hastaneye ortak olduklarını bildirdi.

YANIK ÜNİTESİ KURULACAK

TES-İş Başkanı Kumlu, hastaneye ortak olmalarının nedenini, "İş kolumuz özelliğinden kaynaklanan elektrik çarpmaları nedeniyle oluşan hastalıkları tedavi edebilmek. Türkiye'de bu konuda uzmanlaşmış hastane sayısı çok az ve bu nedenle can kaybıyla sonuçlanan iş kazaları çok fazla" dedi. Akay Hastanesi'nde çok kısa sürede bir yanıt tedavi ünitesi oluşturulması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Kumlu, şunları söyledi:

"TES-İŞ üyelerinin ve ailelerinin hastane hizmetlerinden avantajlı koşullarda nasıl yararlanabileceğine ilişkin çalışmalarımız da sürüyor. Çalışmalarımızı sonuçlandırdığımızda, gerek ortaklığımızla ilgili gerekse üyelerimize sağladığımız avantajlarla ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. Mesleki Hastalıkların tedavisini kapsayan bir TES-İŞ Hastanesi bizim hayalimizdi. Sonuç olarak bu hayalimizi gerçekleştirmek için bir adım atmış olmaktan dolayı mutluyuz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title