Haberler

Tes'den Atama Yönetmeliği Tepkisi

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (Tes) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bugün Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği ile İlgili Olarak, 40 Bin Civarındaki Okul ve Diğer Eğitim Kurumlarının Müdür ve Müdür Yardımcılarının Atanmasına Esas Teşkil Edecek Olan Yönetmeliğin Eğitim Camiasında Bir Hayay Kırıklığı Yaşattığını Belirtti.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (TES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği ile ilgili olarak, 40 bin civarındaki okul ve diğer eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarının atanmasına esas teşkil edecek olan yönetmeliğin eğitim camiasında bir hayay kırıklığı yaşattığını belirtti.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğinin okul müdürü ve müdür yardımcılarının atanmalarının milli eğitim müdürlerinin insiyatifine bırakıldığını belirtti. Söz konusu yönetmeliğin yayınlanması için olumlu beklentiler içerisine girdiklerini ifade eden Avcı, yönetmeliğin daha önceki yönetmelikten esinlenerek hazırlandığı ileri sürdü. Avcı sözlerine şöyle devam etti: "Vasat bir okulda bile müdür, müdür yardımcısı olmak için iktidar partisi temsilcilerine, hükümetin atadığı bürokratlara boyun bükmeye adeta zemin hazırlayan bu yönetmeliği kabul etmiyoruz. Yönetmelik, hükümet yandaşların idareci olarak atanabilmesi için çıkarılmış bir yönetmeliktir. Öğretmenlerimizin, bu yönetmelikle atama ve terfilerde önü daha da karartılmıştır. Yeni yönetmelik öğretmenlik mesleğinin seviyesini ve itibarını ayaklar altına alacaktır. Öte yandan, Yönetmelikte atamaların yapılması için duyuru yapılması ile ilgili herhangi bir ibare bulunmadığı gibi bazı B tipi okullar bu yönetmelikle C tipine dönüştürülmüştür. Dahası yeni yönetmelikte bir çok muğlak ifade bulunuyor. Başvuru ve duyurular ile ilgili herhangi bir ölçü getirmemiş. Puanlama ile ilgili ölçüt yok. Yönetmelik bu haliyle büyük bir kaosun çıkmasına neden olacak. Müdür ve müdür yardımcılığı atamalarında birden çok başvuru olduğunda seçim kriteri ne olacak? Bu konuda açıklayıcı bir bilgi yok. Yönetmelik en üst yöneticiden başlayarak en alt yöneticiye kadar devam eden el-etek öpmeye kadar varan karikatürü hatırlatıyor. Tamamen müdürlerin inisiyatifine bırakılmış, kim daha çok müdürün eteğini öperse müdürün onu tercih edeceği bir sistem olarak görülmektedir. Yeni yönetmelik öğretmenleri omurgasızlaştırmaya, adam kayırma ve torpil gibi birtakım nesnel olmayan anlayışların elini güçlendirecek şekilde hazırlanmıştır. Yanlış hesap ne zaman olursa olsun Bağımsız Eğitimciler Sendikası'na çarparak geri dönecektir. Hukuk büromuz konuyu detaylıca incelemektedir. Bir hafta içinde yönetmeliğin iptali için dava açacağız".

(DUY-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title