Haberler

"Terry Fox Umut Koşusu" Ankara ve İstanbul'da Gerçekleştirilecek

Kanser araştırmalarına fon yaratmak amacıyla her yıl dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen "Terry Fox Umut Koşusu" 12 Ekim'de Ankara'da ve 19 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Bu yıl Kanada Büyükelçiliği'nin desteğiyle Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu tarafından düzenlenecek "Terry Fox Umut Koşusu" ile kanser araştırmaları için daha fazla yardım toplanması ve artan kanser vakala...

Kanser araştırmalarına fon yaratmak amacıyla her yıl dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen "Terry Fox Umut Koşusu" 12 Ekim'de Ankara'da ve 19 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Bu yıl Kanada Büyükelçiliği'nin desteğiyle Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu tarafından düzenlenecek "Terry Fox Umut Koşusu" ile kanser araştırmaları için daha fazla yardım toplanması ve artan kanser vakalarının tedavileri için yeni umutlar yaratılması hedefleniyor. Kanada Büyükelçiliği'nde 9 Ekim Perşembe günü, Kanada Büyükelçisi Mark E. Bailey ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk'un katılımıyla düzenlenecek olan ve elde edilecek tüm gelirin Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'na bağışlanacağı gecenin ardından, koşu, 12 Ekim'de Ankara ODTÜ ve 19 Ekim'de İstanbul İTÜ Maslak Kampüsü'nde düzenlenecek.

Koşu yarışma şeklinde değil destek vermek isteyen herkesin katılabileceği, düzenlenecek etkinlikler, çekilişler ve yiyecek standları ile tamamen bağış toplama amaçlı olarak gerçekleştirilecek.

-TERRY FOX KİMDİR?-

1977 yılında, 18 yaşında iken, osteosarkom (kemik kanseri) tanısı konan ve bunun sonucunda bir bacağı dizinden kesilen Kanada'lı Terry Fox, bu hastalığı yenmenin yolunun kanser araştırmalarında olduğuna inanır ve bu araştırmalara destek sağlamak amacıyla koşmaya karar verir. Terry Fox, takma bacağına rağmen 12 Nisan 1980 tarihinde "Umut Koşusuna" başlar ve sonraki 143 gün boyunca günde ortalama 42 km koşmayı başarır. Hastalığın akciğerlerine yayılması nedeniyle 1 Eylül 1980 günü koşusunu kesmek zorunda kalır ve 28 Haziran 1981'de hayatını kaybeder. Ölümünden sonra bir efsane olan Terry'nin anısına her yıl birçok ülkede "umut koşusu" düzenleniyor ve sağlanan gelirin tamamı kanser araştırmalarına harcanıyor. (ANKA)

(AS/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title