Haberler

Terörle Mücadele Sürüyor, Son İki Günde Üç Çatışma Çıktı

ANKARA (ANKA) – Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'ye bağlı Dağlıca'da yaşanan hain pusunun ardından Güneydoğu'da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor. Yapılan operasyonlar çerçevesinde son iki gün içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üç ayrı çatışma yaşandı. Güvenlik güçleri, herhangi bir kaybın yaşanmadığı çatışmalar sonrası başlattıkları arama tarama çalışmaları sürdürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesindeki "terörle mücadele" bölümüne son iki gündeki faaliyetlerle ilgili 6 yeni gelişme eklendi. Buna göre, 23-25 Ekim arasında üç ayrı çatışma yaşandı, Yeşilova Karakolu bölgesinde 30 terörist etkisiz hale getirildi.

-DÜN BİTLİS'TE ÇATIŞMA ÇIKTI

25 Ekim'de Bitlis'in dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama çalışmaları sırasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı. Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına teröristler tarafından karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Olayda herhangi bir kayıp yaşanmadı.

-3 KİLO PLASTİK PATLAYICI BULUNDU

Aynı gün, Dargeçit - Mardin karayolunun ikinci kilometresinde, terör örgütü mensuplarınca yol üzerine yerleştirilen, 3 kilogram plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış bomba düzeneği bulundu. Bulunan bomba güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

-ESRARENGİZ PATLAYICI

Yine 25 Ekim'de Siirt'in Pervari ilçesi dağlık kesiminde, patlayıcı madde patlaması sonucu bir vatandaş yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı bu maddenin "cinsi ve menşeinin" belli olmadığını bildirdi.

-KARLIOVA VE ERUH'TA ÇATIŞMALAR

24 Ekim'de ise Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık kesimindeki arama ve tarama çalışması sırasında, bir grup terörist ile karşılaşıldı ve "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Bu olayda da herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Siirt'in Eruh ilçesinde dağlık kesiminde 23 Ekim'de çıkan kısa süreli çatışmada da herhangi bir kayıp yaşanmadı. Güvenlik güçleri bölgede yaptıkları aramada, iki ayrı sığınakta terör örgütü mensuplarına ait çeşitli gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title