Haberler

Terörle Mücadele

Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Bu yıl terörle mücadelede çok büyük mesafe kat ettik. Bu başarıda hükumetimizin kararlı mücadelesi ve sağlanan kaynakların etkisi var." dedi.

Zorluoğlu, Tuşba ilçesinin Bardakçı Mahallesi'nde muhtar ve vatandaşları ziyaret ederek, taleplerini dinledi.

Bu yıl olduğu gibi 2018 ve 2019'da da kamu yatırımlarını vatandaşlarla buluşturacaklarını belirten Zorluoğlu, "Tuşba Belediyesi'nin gücünün yetmediği yerde Büyükşehir Belediyesi olarak devreye gireceğiz." dedi.

Van Gölü'nün kirlenmesinin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını belirten Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Van Gölü'ndeki mevcut atık su arıtma tesisi yetersiz. Konuyu Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ilettik. Hemen modern bir tesis projesi yaptık, hükumetimiz destekledi. 100 milyon liraya yakın bir kaynak gönderdi. Bu projeyle 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir tesisin inşasına, inşaat sezonu ile birlikte başlıyoruz. Van için tarihi bir rekor olarak 600 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bunu yaparken de belediyenin başka yerlere giden kaynaklarını kestik ve siz vatandaşlarımızın faydasına sunduk."

"Kentte huzur ve güven olduğu sürece çözülemeyecek sorun yoktur" diyen Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yıl terörle mücadelede çok büyük mesafe kat ettik. Bu başarıda hükumetimizin kararlı mücadelesi ve sağlanan kaynakların etkisi var. Geride kalan bir yılda Van sokakları huzur ve güven içerisindeydi. 500 bin İranlı turist burada huzur olmasa gelir miydi? Yeni istihdam alanları ve yeni yatırımlar, huzur ortamı devam ettiği sürece buraya gelmeye devam edecek."

Toplantıya Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, kurum amirleri ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Van Gölü Tuşba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title