Haberler

Teröristlerin Adını Açıkladı, Kılıçdaroğlu'nu da Unutmadı

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

* Maalesef Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu. Değişik hukuk anlayışları içinde olaylara yaklaşırız ancak bu terör eylemi karşısında bütün bu farklılıkları unutup omuz omuza verme vaktidir.

* Bütün medyamıza teröre karşı mücadelede çağrıda bulunuyorum. Emniyet görevlilerimize buradan teşekkür ediyorum. Yayın yasağı uygulandı bu benzer durumlarda bütün ülkelerde yapılan bir şeydir. Ve bu kurula uyan bütün medya mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

* Avukat giysisi içinde silahın içeri sokulması hakkında da ne tür tedbirlerin alınacağı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Savcımızın ailesine, yargı mensuplarımıza ve tümTürkiye'ye başsağlığı diliyorum ve taziyelerimi ifade ediyorum.

* Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol. Avukatların adliye binalarına girerken x-raylar'den geçmeleri ve bu aramaların uygulanması gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa bunları yapacağız. Adalet dağıtılan adalet saraylarında muhakkak güvenlik sağlanacak.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE İKİ TALİMAT VERİLDİ

* Olayın olması sonrasında güvenlik görevlilerimiz iki net talimat verilmiştir. İlk talimat savcımız sağ sağlim kurtulması yönündeydi ancak silah seslerinin duyulmasının ardından verilen talimat ile operasyon başlatılmıştır. Savcımız ilk etpata yaralı olarak kurtarılmıştır.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

* Daha olayın arka planı bilinmeden Kılıçdaroğlu'nun attığı twitler son derece provakasyon içeriklidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önceki açıklamalarını da biliyoruz yüzlerini kapatan eylemcilerle ''birlikte olurum'' dediği açıklamalar gibi maalesef bugünde onlarla birlikte oldu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Saat 10:36'da Türkiye genelinde elektrikler kademeli bir şekilde kesildi. Enerji bakanımız bu olay sırasında yurt dışındaydı arayıp hemen ülkeye dönmesini söyledim. 16:30'da Türkiye'nin yüzde 80'i 18:30'da da tümü elektriğe kavuştu.

Kaynak: Yenisafak.com.tr / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title