Haberler

Teröristler Yaktı Öğretmenler Onardı

Hakkari'de, 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandaşlarınca molotofkokteyli atılarak yakılan okulun kütüphanesi, gönüllü kadın öğretmenler tarafından onarılarak eski haline kavuşturuldu.

NECMİ ERTUŞ - Hakkari'de, 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandaşlarınca molotofkokteyli atılarak yakılan okulun kütüphanesi, gönüllü kadın öğretmenler tarafından onarılarak eski haline kavuşturuldu.

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek yaşanan olaylar esnasında ateşe verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulunun kütüphanesi, okulda görevli 3 kadın öğretmenin çabası sonucu onarıldı.

Yeniden öğrencilerin hizmetine sunulan kütüphanenin yakılan kitapları da yenilendi. Öğretmenlerin kitap yardımı çağrısına destek verenler de öğrencilerin yararlanması için bin adet kitap gönderdi.

Yakılan kütüphaneyi onarmak için seferber olan öğretmenlerden Elif Bal, AA muhabirine, kütüphaneyi eski haline dönüştürdükleri için mutlu olduklarını söyledi.

6-7 Ekim olaylarında kütüphanelerinin çok büyük zarar gördüğünü anımsatan Bal, şöyle konuştu:

"Kütüphanemiz yandı, kül oldu. Bütün kitaplarımız yandı. Bir arkadaşım vesilesiyle hayırsever Çiğdem Kuzucu Hanıma ulaştım. Çiğdem Hanım oğlunu kanserden kaybetmiş ve oğlunun adını yaşatmak için doğunun çeşitli illerinde kütüphane ve kitap yardımında bulunan hayırsever. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bize bin adet kitap gönderdi. Onunla başladık kütüphanemizi oluşturmaya. Ardından müdürümüz Salih Turgut aracılığıyla İl Kütüphane Müdür Vekili Yusuf Kızılkaya'ya ulaştık. Ondan da yaklaşık 900 kitap, 4 masa ve 16 sandalye, 2 de raf aldık."

"Kampanyamız devam ediyor"

Öğretmen arkadaşları Gamze Hanlı ve Güllü Yıldız ile yeni bir kütüphane oluşturduklarını kaydeden Elif Bal, şu an yaklaşık 3 bin kitaplarının olduğunu ve kampanyalarının devam ettiğini belirtti.

Kitap yardımı konusunda hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden Bal, " Hakkari'de olmak güzel. Başta tabii ki ön yargılarımız var. Fakat çocukları gördükçe, onlara alıştıkça herhangi bir sıkıntı olmadığı ortaya çıkıyor. Öğrencilerimizin kütüphanelerine kavuşmasından dolayı mutlu olduk. Kampanyamız devam ediyor. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Doğu bölgesine sahip çıksınlar" diye konuştu.

Hakkari'ye iki yıl önce atanan öğretmen Gamze Hanlı ise okulun kütüphanesiz olmasından üzüntü duyduğunu ve bu nedenle çalışmalarda yer aldığını belirtti.

"6-7 Ekim olaylarında kütüphane yakılmış. Kütüphane olmamasına çok üzülmüştüm. Kütüphanemizi oluşturduk" diyen Hanlı, "Çok mutluyuz. Hakkari çok güzel. Buradaki insanlığı ve öğretmenlere verilen o güzel değeri herkes gelip görmeli" ifadesini kullandı.

Öğretmen Güllü Yıldız da atama bekleyen arkadaşlarının da bölgede gönül rahatlığıyla görev yapabileceklerini dile getirdi.

Türkçe öğretmeni oldukları için kütüphane konusunda daha hassas davrandıklarını anlatan Yıldız, "Kütüphanenin düzenlemesi, temizlenmesi, kurallarının oluşturması, öğrencilerin bu konu hakkında bilgilenmesi için çaba yürüttük. Kütüphanemize kavuştuğumuz için mutluyum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Kobani Suriye Hanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title