Haberler

Teröristbaşının 785 Posteriyle Yakalanan Genç Tahliye Oldu

Diyarbakır'da Nevruz Öncesinde Mardin'e Götürülmek Üzere Hazırlanmış İçinde Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 785 Posterinin Bulunduğu Koli ile Yakalanan Gencin Mahkeme Tarafından Tahliyesine Karar Verildi.

Diyarbakır'da Nevruz öncesinde Mardin'e götürülmek üzere hazırlanmış içinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 785 posterinin bulunduğu koli ile yakalanan gencin mahkeme tarafından tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık O.B. (17) hazır bulundu. Sanık O.B. savunmasında, kolinin içindeki posterlerle hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. İnternette tanıştığı bir şahsın kendisini kızlarla tanıştırmak amacıyla Diyarbakır'a çağırdığını ve elbise olduğunu söylediği bu koliyi kendisine bıraktığını öne süren O.B., ''Polisler, beni yakalayıp koliyi açınca içindeki posterleri gördüğüm zaman ben de şaşırdım. Benim suçla ilgim yok'' diyerek

tahliyesini istedi.

Savcı mütalaasında, sanık O.B.'nin posterleri taşıyarak ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçunu işlediğini ve bu kapsamda cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık O.B.'nin 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın yaşı ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulunduran mahkeme, tahliyesini kararlaştırdı.

(AŞ-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title