Haberler

Terörist Başı Öcalan'ın Doğum Yıldönümü

Terörist Başı Abdullan Öcalan'ın Doğum Günü Sebebiyle Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesine Bağlı Ömerli Köyü'ne Gitmek İsteyen Grup, Güvenlik Güçlerini Taş Yağmuruna Tuttu. Taş Atan Kalabalığa Göz Yaşartıcı Bombalarla Karşılık Veren Güvenlik Güçleri, Panzerlerle Kalabalığı Geri Püskürttü.

Terörist başı Abdullan Öcalan'ın doğum günü sebebiyle Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Köyü'ne gitmek isteyen grup, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tuttu. Taş atan kalabalığa göz yaşartıcı bombalarla karşılık veren güvenlik güçleri, panzerlerle kalabalığı geri püskürttü.

Alınan bilgiye göre, terörist başı Öcalan'ın doğum yıldönümü için Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten Halfeti İlçesi'ne gitmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi civarında toplandı. Otobanı kullanarak otobüslerle Halfeti İlçesi'ne gitmek isteyen grup, Karataştepe mevkiinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Geçişlerine izin verilmeyen grup, yolu kesen askeri araçların yakınında toplanarak terörist başı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. Terörist başı Öcalan'ın posterlerini ve sözde Kürdistan bayrağını açan gruptan bazıları, dağ yamacına taşlarla "Apo" yazdı. Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi olduklarını iddia eden 5 kişilik bir grup ise, güvenlik güçleriyle görüşerek ilçedeki parti binalarının açılışına gitmek istediklerini söyledi. Askeri yetkililer, bölgede operasyon olduğunu gerekçe göstererek, grubun geçişine izin veremeyeceklerini belirttiler. Yapılan görüşmelerin ardından sadece bir minibüsün Halfeti'ye geçişine izin verildi. Bu sırada karara itiraz eden gruptan bazıları, yaklaşık 1.5 kilometrelik yamaçta güvenlik çemberi oluşturan askerlere doğru koşarak taş atmaya başladı. Havaya uyarı ateşi açan güvenlik güçleri, taş atmaya devam eden gruba göz yaşartıcı bombayla karşılık verdi. Göz yaşartıcı bombalardan etkilenen bazı göstericiler dağın eteklerinden aşağı inerek kaçtı. Güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutan gruba panzerlerle müdahale edildi. Sık sık havaya uyarı atışı yapan güvenlik güçleri, panzerlerle grubu geri püskürttü. Yolun kesildiği mevkide ise başka bir grup çekim yapan basın mensuplarını ve o bölgede bulunan güvenlik güçlerini taşladı. Grup ile basın mensupları ve güvenlik güçleri arasındaki taşlaşma, araya girenler tarafından kısa sürede engellendi. Güvenlik çemberini geçen 1 kişi ise yakalanarak gözaltına alındı. Yaşanan olaylarda hafif şekilde yaralananlar olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak da helikopterle yaşanan olayları havadan gözlemledi. Bir süre havada grubun üzerinde tur atan Tuğgeneral Çıtak, daha sonra olayları tepeden izleyen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici ve Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'in yanına gelerek grubun dağılmasını bekledi. Grup, bir süre bekledikten sonra otobüslere binerek bölgeden ayrıldı.

(OÇ-ST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title