Haberler

Teröre Tepki Yağıyor (4)

İSTANBUL (ANKA) - Hakkari'de 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısına sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve üniversitelerden tepki yağdı. Kuruluşların mesajlarında, teröre karşı etkili önlem alınması ile kardeşlik ve barış duygularına zarar verilmemesi çağrısı öne çıktı.

-DİSK

DİSK'ten yapılan açıklamada, gelişmelerin yansıması olarak ülkede demokrasi dışı eğilimlerin güçlenmesi ve kardeş kavgasının körüklenmesinin ülke geleceğini karartacak sonuçlar doğuracağı belirtilerek, "Her türlü şiddetten arınmış, barış ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yaşama umudumuzu diri tutabilmek için; daha önce onlarca kez denenmiş soruna çözüm olmadığı bilinen yöntemler ve ölümler üzerine kurulmaya çalışılan siyaset arenası yerine, kardeşçe bir arada yaşamı savunan barışın diline şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" denildi.

-PÜİS

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), yaptığı açıklamada, terörü kınadıklarını belirterek, Türk milletine sabır ve metanet dileğinde bulundu.

-MARMARA GRUBU VAKFI

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Etkili ve caydırıcı milli bir terör politikasına ihtiyaç vardır. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifa diliyoruz" denildi.

-TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz yaptığı açıklamada, bazı kişilerin tepki adına etrafa ateş açarak, sağa sola saldırarak sonunun nereye gideceği belli olmayan olaylar çıkarma çabası içinde olduğunu ifade ederek, "Toplumu infiale sürükleyecek davranışlar ne yitirdiğimiz canlarımızın yüreklerimizde açtığı yaraları iyileştirecek ne de bir çözüm üretecektir. Tam aksine belki de saldırıyı yapanların, amaçlarına hizmet ederek, ülkemizi kanlı bir çatışmanın ortasına sürükleyecektir" diye konuştu. Yanlışlıklara düşmemek için sağduyulu davranmak gerektiğini kaydeden Boyraz, ülkenin her yerinde bütün vatandaşların huzur, güven ve barış ortamı içinde kardeşçe yaşayabileceği bir ortam sağlamak için herkesi çaba göstermeye davet etti.

-EMEK PARTİSİ

Emek Partisi'nden yapılan açıklamada, yaşanılan olayın büyük acı ve üzüntü verdiği belirtilerek, "Böylesi bir ortamda ülkece en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin toplumsal sağduyu olduğu açıktır. Unutulmasın ki, bugüne kadar 'kanı kanla yıkama'nın, kimseye bir faydası olmamıştır. Bu yüzden herkesin, özellikle de ülke yönetiminde sorumluluk taşıyanların gelişmelere sağduyu ile yaklaşmasının büyük önemi vardır" denildi.

-BİRLEŞİK METAL-İŞ

Birleşik Metal İşçileri Sendikası'ndan yapılan açıklamada, acı kayıplar fırsat bilinerek, şehit kanı üzerinden politika üretmek isteyenlere karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Hiçbir şey kaybettiklerimizi geri getirmez ama kaybettiklerimizden öğreneceğimiz çok şey var. Görülmesi gereken, ülkede gerçekten insanımızın, yanında olanlarla, bu ülkeyi ve insanlarımızı hiçe sayarak pazarlıklar yapanları ayırt edebilmektir" denildi.

-İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Senatosu tarafından yapılan açıklamada, "Milletçe duyduğumuz bu derin acıya rağmen, sağduyunun ve akli selimin korunması, kardeşlik duygularının ve binlerce yıllık tarihsel kader bağlarının zedelenmemesi adına topyekun bir kararlılık içinde olmak ve bunu tüm dünyaya göstermek zorunluluğumuz vardır" denilerek ülkeye yönelik tüm şiddet eğilimlerinin kınandığı belirtildi.

-MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ

Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu yaptığı açıklamada, terörü kınadığını ve üniversite olarak cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacağını bildirdi.

-PETROL-İŞ

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title