Haberler

Teröre Tepki Mitingi, Aşırı Sıcak Altında Gerçekleştirildi

Zonguldak'ta, Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Batı Karadeniz Platformu Tarafından Düzenlenen "Teröre Tepki" Mitingine Aşırı Sıcak Nedeniyle Beklenen Katılım Gerçekleşmedi. Bir Kişi Baygınlık Geçirirken, Sıcakların Artması Nedeniyle Katılımcıların Büyük Çoğunluğu Miting Bitmeden Alandan Ayrıldı.

Zonguldak'ta, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Batı Karadeniz Platformu tarafından düzenlenen "Teröre Tepki" mitingine aşırı sıcak nedeniyle beklenen katılım gerçekleşmedi. Bir kişi baygınlık geçirirken, sıcakların artması nedeniyle katılımcıların büyük çoğunluğu miting bitmeden alandan ayrıldı.

Mitinge, yakın il ve ilçelerden Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Demokrat Parti (DP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Madenci Anıtı önünde saat 13.30'da başlayan ve yaklaşık bin kişinin katılımıyla coşku içerisinde başlayan mitingde, terör ve terör örgütleri lehine sloganlar atıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer yaptığı konuşmada, "Biz, Ulusal Kurtuluş

Savaşı vermiş ve en zor koşullarda emperyalist işgalcileri ve onların yerli işbirlikçilerini bu topraklardan atmış Türk ulusu olarak, onların ne yapmak istediklerini biliyoruz. Ve bu meydanlardan o günleri unutmadığımızı, gerekirse aynı dersi onlara yine vereceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz" dedi.

ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erol Sarıal da, teröre karşı birliktelik çağrısında bulundu.

Katılan partilerin adeta slogan yarışında bulunduğu mitingin ilerleyen saatlerinde sıcaklığın ve nemin artması üzerine kalabalığın büyük çoğunluğu miting alanından ayrıldı. Katılımcıların bayraklar, gazete kağıtları ve şapkalarla güneşten korunmaya çalıştığı mitingde, bir kişi de bayıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren miting, kalan 100 kişiyle olaysız şekilde sona erdi.

Bu arada, mitinge katılan Pakize Demiroğlu adlı bir kadın askere gidecek olan torununu uğurlamak amacıyla uzun süre mitingcilerden Türk bayrağı istedi. Kimsenin bayrak vermemesi üzerine gazetecilerden yardım isteyen Demiroğlu, gazetecilerin araya girmesiyle Türk bayrağına kavuştu.

(SD-İÇ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title