Haberler

Teröre Karşı Dünya Sağlık Örgütü-hükümet İşbirliği

Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Avrupa Ofisi ile Sağlık Bakanlığı Arasında İmzalanan, İkili İşbirliği Anlaşması (İia) Onaylandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Ofisi ile Hükümet ani ortaya çıkan hastalıklar, insani acil durumlar, iklim değişikliği ve biyo-terörizm riskleri gibi acil durumlara yanıt vermede sağlık güvenliğinin güçlendirilmesi için işbirliği yapacak.

     Dünya Sağlık Örgütü ile hükümet arasında işbirliği yapılmasına ilişkin İkili İşbirliği Anlaşması (İİA) onaylandı. Resmi Gazete'de yayımlanan anlaşmaya göre, DSÖ Avrupa Bölge Ofisi ve Hükümet arasındaki 2008-2013 olmak üzere altı yıllık dönemi kapsayan "orta-dönem işbirliği" çerçevesinin parçası olan İİA'nın ilk önceliğini "Sağlık Bakanlığı'nın gözetim kapasitesinin artırılması" oluşturuyor. Buna göre, Sağlık Bakanlığı'nın yönetim ve liderlik kapasitesinin güçlendirilmesi ve ilaç geri ödeme sistemi ve kan güvenliği kontrol politikaları geliştirilmesi hedefleniyor. Aile Hekimliği Sistemine entegrasyon temeline dayalı olarak çocuk, üreme ve anne sağlığı hizmetleri etkililiğinin, kalitesinin ve bunlara erişimin iyileştirilmesi, anlaşmanın ikinci önceliğini oluşturuyor.

     Anlaşmanın hedeflediği öncelikler şöyle:

     "Ani ortaya çıkan hastalıklar (SARS, Kuş Gribi v.b gibi), insani acil durumlar, iklim değişikliği veya çevre koşullarının kötüleşmesinin etkileri, biyo-terörizm ve diğer akut sağlık riskleri gibi acil durumlara yanıt için sağlık güvenliğinin güçlendirilmesi,

     Bulaşıcı olmayan hastalıkları hedef almak için politika geliştirmek ve uygulamak hususlarında Sağlık Bakanlığının kapasitesinin güçlendirilmesi,

Aşı ile önlenebilir ve diğer seçilmiş bulaşıcı hastalıklar kontrolü ve sürveyansının (sağlık alanında bilgi toplama) ve iyileştirilmesi, buna bağlı olarak, bağışıklama programı yönetimi, eğitiminin güçlendirilmesi, kalite denetimi ve izleminin geliştirilmesi, belli başlı epidemik ve pandemik eğilimli hastalıkların erken tespiti, değerlendirilmesi, yanıt verilmesi ve bunlar ile mücadele etmek amacıyla bulaşıcı hastalıklar için sürveyans sisteminin iyileştirilmesi ve bölgesel, uluslararası uyarı mekanizmalarına aktif katılım ve sıtma kontrolünden eliminasyona geçmek için eğitim ile becerilerin iyileştirilmesi ve ulusal kılavuzlar geliştirilmesi ve Ulusal Tüberküloz Programının güçlendirilmesi." (ANKA)

(GO/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title